Ayhan Çarkından TARAFa şok açıklama

Ayhan Çarkın'dan TARAF'a şok açıklama

"Tarık Ümit'in gömüldüğü yeri gösteririm."

Ayhan Çarkın TARAF'ın sorularını yanıtladı: Tarık Ümit öldürüldü. Eğer mahkeme isterse cesedinin yerini söylerim. Çıkartır DNA  testi yaparlar.

Yaptığı itiraflarla 1990'lı yıllarda devletin içindeki siyasetçi, polis, MİT ve mafya üyelerinden oluşan yapının işlediği faili meçhuller hakkında soruşturma açılmasına neden olan özel harekatçı polis Ayhan Çarkın, avukat aracılığıyla Taraf'a çarpıcı bilgiler verdi: Eski MİT'çi Tarık Ümit'i öldürdüler.

"Eğer mahkeme talep ederse Ümit'in cesedinin bulunduğu yeri gösteririm" diyen Çarkın "Ben infaz edildiği yeri, cesedinin gömüldüğü yeri gösteririm. DNA testi yapılır. Durum ortaya çıkar" dedi. Eski MİT'çi Mehmet Eymür de Ümit'in özel harekatçı polisler tarafından öldürüldüğünü ifade etmişti.

EFEOĞLU'NU ELLERİMLE GÖMDÜM
1982'de İstanbul'da gözaltına alınan iki öğrenci Hüsamettin Yaman ve Mehmet Soner Gül, özel harekat polisleri tarafından infaz edildi. Öğrenci Ayhan Efeoğlu ise 6 Ekim 1992'de yine polislerce kaçırıldı ve İstanbul Emniyeti'nde öldürüldü. Efeoğlu'nu ben elimle gömdüm. Üçünün de infaz yerini gösterebilirim.

BİZİM EKİPTEN DÖRT POLİSİ İNFAZ ETTİLER
Ayhan Çarkın görev yaptığı dönemden bazı özel harekatçıların şüpheli ölümleri hakkında da önemli açıklamalar yaptı: Bizim ekipten Behçet Oktay, Ahmet Sakarya, Sami Gece ve Sait Yıldırım ecelleriyle ölmediler.

Birileri onları infaz etti. Beni de infaz etmek istediler. Ancak ben Oğuz Yorulmaz'ın yardımıyla infaz edilmekten kurtuldum. Hatta İbrahim Şahin'i de öldürmek istediler. Şahin ise kurtulmak için işi deliliğe vurdu.

CİNAYET KAYITLARI MESUT YILMAZ'DA
Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal cinayetinin perde arkasını en iyi bilen isim Mesut Yılmaz'dır. Yılmaz'da cinayete dair bütün bilgiler var. Topal cinayeti ile ilgili asayiş polisleri tarafından alınmış kamera kayıtları mevcut. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu da cinayete ilişkin tüm detayları biliyor.

SONUM KAŞİF GİBİ OLMAZSA
Beni zamanında infaz etmek istediler. Kurtuldum. İçeride kaldığım sürece herhangi bir tehdit almadım. Allah'ın izniyle sonum Kaşif Kozinoğlu gibi olmazsa ben bu olayları inkar edenlerle mahkemede yüz yüze geldiğimde esas sürprizi yapacağım.

Arkadaşlarımın serbest kalması veya tutuklu olması konusunda rahatsız değilim. Ancak bu ekibin içerisinde olan, yaşanan olaylara birebir tanıklık eden biriyim. Kimseden bir korkum yok. Ne söylediysem arkasındayım.

TARAF - Arzu Yıldız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler