Bakan Çelik Çerkeşte

Bakan Çelik Çerkeş'te

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Çerkeş'te SGK'nın yeni binasını açtı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yapımı tamamlanan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nün açılış törenine katıldı.  Bakan Çelik törenin ardından da Aytaç Et Entegre tesisindeki işçilerle bir süre sohbet etti. 

Çerkeş'teki açılışa Bakan Çelik'in yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı ve İsmail Aydın, AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altuntop, Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı, Korgun Belediye Başkanı Halil Öz ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
cerkes-sgkacilisi-bakanfarukcelik-sozcu-resim-011.jpg
 
TÜRKİYE'DE 30 YILDIR BÜYÜK ACILAR VAR
 
Törende bir konuşma yapan Bakan Çelik, hizmet ekibi olduklarını belirterek, hizmetten başka derdi olmayan ve bu amaçla siyasete çıkmış insanlar olduklarını belirtti.
 
Gündemdeki terör olaylarına da değinen Bakan Çelik, teröre hiçbir şekilde taviz verilmediğini belirterek, "Türkiye'de akan kan var. 30 yıldır büyük acılar var. Acıları bu millete yaşatanların inlerine nasıl girildiğini görüyorsunuz. Terörle nasıl mücadele edildiğine şahitsiniz. Bunun yanında bu ateş dursun diye doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden herkesin yükselen sesi var. Biz yüzde 50 oyla iktidara getirildik. Hiç kimse bizden bir kişiyi, kişileri mutlu edeceğimizi beklemesin. Çalışmalarımız 75 milyonun mutluluğu içindir" diye konuştu.
 
bakancelik-idrissahin-vahdettinozcan-sozcu-resim-012.jpg
 
423. MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ÇERKEŞ'DE
 
Sosyal Güvenlik Kurumu çalışmalarına da yer veren Bakan Çelik, kurumun 7'den 70'e tüm insanlara hizmet veren bir yapısı olduğunu belirerek, "Bu hizmet kapısının herkese açık olması ve çağdaş, medeni bir hizmet alanına dönüşmesi gerekiyordu. Her yerde müdürlüklerimizi yeniliyoruz. Şu an Çerkeş'te merkez müdürlüğünün açılışını yapıyoruz. 423. Merkez müdürlüğümüz. Hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
 
ZONGULDAK'DAKİ MADEN KAZASI İLE İLGİLİ DE KONUŞTU
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Zonguldak'ta meydana gelen maden kazasına ilişkin olarak da "Tespitlerimizde işletmeyi kapattıracak, kapatmasını gerekli kılacak bir bulgu yok" dedi. 
 
Bir gazetecinin sorusu üzerine Bakan Çelik, kazayla ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, "Zonguldak'ta yerin 630 metrede altında meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden 5 vatandaşımızın defin işlemleri dün ve bugün gerçekleşti. Bu kazayla ilgili gerek idari, gerek adli çalışmalar başlatılmış bulunuyor" diye konuştu. 
 
NET BİR DURUM YOK
 
Aksaklığın nereden kaynaklandığının araştırıldığını belirten Bakan Çelik, şöyle konuştu: 
 
"En kısa süre içerisinde aksaklığın nereden kaynaklandığı konusunda bir neticeye ulaşılacağı inancındayız. Dolayısıyla bu konuda net bir durum yok ve bu konuda çok fazla söylenecek bir şey olmadığını düşünüyorum. İnşaat ve madencilik gibi alanlarda yoğun denetimlerimiz devam ediyor. Bu konudaki aksaklıkların giderilmesi için büyük çaba içerisindeyiz. Tespitlerimizde işletmeyi kapattıracak, kapatmasını gerekli kılacak bir bulgu yok. İşletmeyi kapattıracak nedenler söz konusu değil. Fakat kaza, olayın oluşuna bakıldığında, neden kaynaklanır konusunun araştırmasıyla ilgili idari ve adli soruşturmalarla ortaya çıkartılacaktır." 
 
bakancerkeste-aytacentegretesisleri-sozcu-resim-011.jpg
 
AYTAÇ TESİSLERİNDE İNCELEME VE YEMEK
 
Bakan Çelik ve beraberindekiler açılış sonrası Aytaç Entegre tesislerine geçtiler ve burada önce işçilerle sohbet ettiler sonra da öğle yemeği yenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler