Belde belediyeleri Vali Özcanla buluşuyor

Belde belediyeleri Vali Özcan'la buluşuyor

Kurşunlu'nun Çavundur, Atkaracalar'ın Çardaklı ve Çerkeş'in Saçak beldeleri ziyaret edildi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın belde ziyaretleri hız kesmeden sürüyor. Özcan, perşembe günü Kurşunlu'nun Çavundur, Atkaracalar'ın Çardaklı ve Çerkeş'in Saçak belde belediyelerini ziyaret etti.

Vali Özcan ve beraberinde bazı il müdürleri ilk olarak Kurşunlu ilçesinin Çavundur Beldesini ziyaret etti. Burada Vali Özcan’ı Kurşunlu Kaymakam Vekili Kürşad Karaca, Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere ile yoğun bir vatandaş topluluğu karşıladı. Özcan, beldedeki bayanlarla sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. Bazı yolların durumları ile ilgili vatandaşların taleplerine yanıt veren Vali Özcan, gerekenin yapılacağını söyledi.
 
Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, belde hakkında bilgiler verdi. Beldenin ihtiyaçları ve yapılmasını düşündükleri projeleri Vali Özcan’a sundu. Çavundur kaplıca tesislerine 5 yıldızlı bir otel ve devre mülk ile çevre düzenlemesi yapmayı planladıklarını söyledi.
 
vali-ozcan-cavundur-sozcu-resim-041.jpg
 
Çavundur’un geleceğini olumlu gördüğünü ifade eden Vali Özcan, iki temel konunun olduğu bunlardan biri sanayi tesislerini getirmek kalkınmada öncelikli teşvik mevzuatı açısından, ikincisinin de turizm olduğuna vurgu yaptı. Kış turizminin Ilgaz’da, kaplıca turizminin de Çavundur’da gelişeceğini ve termal turizm olarak potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Vali Özcan, Çavundur’un geleceğinin Çavundur halkının ellerinde olduğunu, burasının termal turizm merkezi olması gerektiğini ve herkesin bir araya gelerek ihtisaslı organize sanayi bölgesi yapabileceklerini belirtti.
 
cankiri-cardakli-vali-ozcan-ziyaret-sozcu-resim-042.jpg
 
İKİNCİ DURAK ÇARDAKLI
 
Atkaracalar ilçesinin Çardaklı beldesine uğrayan Valimiz Özcan’ı Atkaracalar Kaymakamı Kürşad Karaca, Atkaracalar Belediyesi Başkanı Rıfat Altıntop ve Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz ve vatandaşlar karşıladı. Beldenin durumu hakkında bilgiler veren Belde Başkanı Yılmaz yapılan faaliyetleri anlattı, bazı yolların da asfaltlanmasını istedi. Beldeyi gezen Vali Özcan, beldeyi çok beğendiğini söyleyerek, başarılarından dolayı Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz’ı tebrik etti.
 
cankiri-sacak-vali-ozcan-ziyaret-sozcu-resim-043.jpg
 
SAÇAK BELDESİ ZİYARETİ
 
Çerkeş ilçesinin Saçak beldesini de ziyaret eden Vali Özcan’ı Çerkeş Kaymakamı Yasin Öztürk, Çerkeş Belediyesi Başkanı Şükrü Tarhan, Saçak Belediye Başkanı Hamza İnkaya ve vatandaşlar karşıladı.
 
Vali Özcan; vatandaşlara ve Başkan İnkaya’ya hitaben belde ziyaretlerinin sürdüğünü, Çavundur ve Çardaklı beldelerinden sonra Saçak beldesine geldiklerini belirterek "sizlerin yaptıklarınızı, bundan sonra yapacaklarınızı ve ihtiyaçlarınızı dinlemek için buradayız" dedi.
 
Saçak Belediye Başkanı Hamza İnkaya, “Sayın Valimizi beldesinde görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz" diyerek söze başladı ve beldenin genel durumu hakkında bilgiler verdi. Kurşunlu – Çerkeş hattı arasında olan bu bölgeyi kalkındıracak sosyal projeler, konut alanı ile çevre düzenlemelerinin önemine değindi. Kurşunlu ilçesine yapılan yatırımlardan dolayı nüfusunun artacağı için konut bulmanın zor olacağını, sosyal konut alanının bu bölgeye dağıtılarak bölgenin ortaklaşa kalkındırılabileceğini, Valimizin önderliğinde ve belediye başkanları ile birlikte bir araya gelerek bir birlik kurabildikleri takdirde bu işleri gerçekleştirebileceklerini ve Saçak beldesi olarak kendilerinin hazır olduklarını söyledi.
 
ÇERKEŞ'TE MİLLETVEKİLİ FİLİZ'E AİT TESİS DE ZİYARET EDİLDİ
 
Son olarak Çerkeş ilçesinde bulunan Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’e ait süt üretim tesisi ziyaret edildi. İlk aşamada 480 sağmal büyükbaş hayvan ile üretime başlanacak ve daha sonra kapasitesinin arttırılacağı tesis için Vali Özcan, tesisin hayırlı olmasını dileyerek, ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler