Çankırı Belediyesi çalışanları için yeni 'maaş promosyonu ihalesi' Temmuz'da

Çankırı Belediyesi çalışanları için yeni 'maaş promosyonu ihalesi' Temmuz'da

Çankırı Belediyesi'nde çalışan yaklaşık 200 memur ile 800 işçiyi ilgilendiren 'maaş promosyon ihalesi'nin ilki 'işçiye verilen promosyon rakamının' tatmin edici düzeyde olmaması nedeniyle iptal edildi. Yeni ihale Temmuz ayında...

ÇANKIRI Belediyesi çalışanlarının maaşlarını aldıkları bankadan 3 yılda bir yenilenen sözleşme ile aldıkları 'maaş promosyonları' son günlerde hayli tartışılan bir konu olarak karşımızda duruyordu.

SÖZCÜ18 Haber Merkezi'nin WhatsApp ihbar hattına gelen kayda değer sayıdaki mesaj ve soruların yanıtlarını bulma amacıyla yaptığımız çalışma sonucu elde ettiğimiz bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Belediye yönetiminin bankaları davet ederek gerçekleştirdiği ihalede ortaya çıkan rakamlar, 'özellikle' yaklaşık 800 işçiyi 'tatmin' etmediği için iptal edildi.

SON TEKLİF MEMURA 18.600 TL, İŞÇİYE 7.300 TL

Geçtiğimiz günlerde yapılan 'promosyon ihalesi'nde memurlar için en yüksek 'promosyon' teklifi 18.600.- TL olurken, işçiler için bu teklif 7.300.- TL'da kaldı.

Yapılan teklifi Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, belediyenin her bir biriminde 'işçi' statüsünde çalışanlardan oluşan bir heyetle yaptığı değerlendirmeden 'masadaki son teklifin tatmin edici rakamdan uzak olduğu gerekçesiyle' ihalenin iptal edilerek Temmuz ayında bir kez daha yapılması kararı çıktı.

Edinilen bilgiye göre işçiye ve memura en yüksek promosyon rakamını veren bankanın Yapı Kredi Bankası olduğu öğrenilirken, bugün için işçi maaşını Akbank'tan alırken, memur çalışanlar da maaşlarını Halkbank'tan almaktalar.

ihbar-hatti-sozcu-18-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
33 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler