Çankırı Belediyesi semt sahalarını hizmete açtı

Çankırı Belediyesi semt sahalarını hizmete açtı

Çankırı Belediyesi, şehrin sekiz farklı noktasında yaptığı semt sahalarını gençlerin hizmetine açtı. TOKİ Tuzlubağları’nda yapılan törene vatandaşların katılımı da yoğun oldu.

ÇANKIRI Belediyesi, şehrin sekiz farklı noktasında yaptığı semt sahalarını gençlerin hizmetine açtı. TOKİ Tuzlubağları’nda yapılan törene vatandaşların katılımı da yoğun oldu. Semt sahaları, protokol ve sporcuların karşılaşma maçları ile açıldı. Açılışa Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Celal Kaman, siyasi parti ve STK’ların temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 2022 yılında semt sahaları için Spor Toto Teşkilatı ile imzaladıkları protokolü somut olarak hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirtti. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık ise Başkan Esen’in Çankırı’da üretken Belediyecilik örneği sergilediğini söyleyerek çalışmalardan dolayı Esen’i tebrik etti.

whatsapp-image-2023-12-02-at-18-35-43-002.jpeg

BEŞ MİLYON TL'LİK PROJE HAYATA GEÇTİ

Başka Esen, beş milyon liraya mâl edilen semt sahaları projesi kapsamında 17 metreye 30 metre ölçülerindeki sahaları Çankırı’ya kazandırdıklarını ifade ederek “Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz bu sahalarda mini futbol, voleybol ve basketbol oynayabilecek.” dedi.

SEMT SAHALARI ALANLARINDA GENÇ NÜFUS BELİRLEYİCİ OLDU

Esen konuşmasında; semt sahalarını nereye yapacakları konusunda mahallelerin sosyo kültürel yapıları, aktivitelere ulaşma imkânları ile çocuk ve genç nüfus yoğunluğunun belirleyici olduğunu söyledi.

HEDEF; GENÇLERE GÜZEL ALIŞKANLIKLAR KAZANDIRMAK

Başkan Esen; "Geleceğimizi, şehrimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz, kötü alışkanlıklardan uzakta, sağlıklı ve emniyetli bir çevrede aktivite yapma imkânı bulsunlar istedik. Özellikle gençlerimizin vakit geçirebilecekleri ve aktif spor yapabilecekleri alanları şehrimize kazandırmak bu anlamda bizim için de önemliydi." diyerek bu süreçteki desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanları Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Dr. Osman Aşkın Bak’a teşekkür etti.

ESEN, TOKİ BÖLGESİNE MÜJDELİ HABERLER VERDİ

Açılış törenini TOKİ Tuzlubağlarında gerçekleştiren Esen, bölge halkına diğer çalışmaların müjdelerini de verdi. Esen, "Burada semt sahası projemizi gerçekleştirdik. Onun dışında Değim deresi ile ilgili yaklaşık dört senedir mücadele ediyorduk. Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin ve DSİ müdürümüzün destekleri ile yatırım programımıza aldırdık. Allah nasip ederse 2024 yılında bitireceğiz. Onun dışında yürüyüş ve koşu parkuru ile oturma alanları yapmaya da başladık." dedi. Esen, ayrıca, gençlerin sosyalleşebilecekleri, şehre aidiyet duygusu geliştirebilecekleri, onları ortak faaliyetlerde buluşturabilecekleri bir Gençlik Merkezini de Çankırı’ya kazandıracaklarını söyledi.

UÇURTMALAR ÇOCUK HAKLARI İÇİN UÇURULDU

Hava muhalefeti sebebi ile 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları yürüyüşü ve Uçurtma Şenliği’nin iptal olması üzerine Çankırı Belediyesi, semt sahalarının açılışının ardından uçurtma dağıttı. Çocuklar, aileleri ile birlikte monte ettikleri uçurtmaları uçurdu. Gökyüzü, renkli uçurtmalara ev sahipliği yaptı. Uçurtmalar, bu kez çocukların haklarına dikkat çekmek için uçuruldu.

whatsapp-image-2023-12-02-at-18-35-43.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler