Çankırı Belediyesi'nde 12 Mart Salı mesaisi 'istiklal marşı' ile başladı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 12 Mart Salı günü mesaisine personeli le birlikte İstiklal Marşı okuyarak başladı.

12 MART Salı günü mesaisi Çankırı Belediyesinde coşkulu başladı. Belediye hizmet binası önünde toplanan çalışanlar, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen eşliğinde gür bir sesle İstiklal Marşı’nı okudu. Çankırı Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümünü coşku ile kutlarken Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da andı.

"İSTİKLAL MARŞI'NI TÜRK MİLLETİNİN KALBİNE KAZIYAN..."

Kısa bir konuşma yapan Başkan Esen, "Kurtuluş Savaşı sırasında milletimizin yaşadığı zorlukları, umudunu ve azmini simgeleyen milli bir duygudan söz ediyoruz. İşte bu yüzden; üzerinden asırlar geçse; bizi ortak duygular etrafında toplayan İstiklal Marşı’nı Türk milletinin kalbine kazıyan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, gönüllerdeki yerini korumaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmet ile anıyoruz." dedi.

İstiklal Marşı’nın, dönemin imkânsızlıklarına rağmen gösterilen büyük azmi ve kararlılığı gözler önüne serdiğine değinen Esen, personellerine "Vatanını en çok seven en iyi çalışandır" diyerek seslendi.

Esen, tören sonunda görevlerinin başına geçen personelleri ile tokalaşarak onlara "Hayırlı mesailer" diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler