Çankırı Cezaevindeki açlık grevi devam ediyor

Çankırı Cezaevi'ndeki açlık grevi devam ediyor

Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu mahkum Kader İdin'in açlık grevi 15 Ekim'den bu yana devam ediyor.

Cezaevlerindeki açlık grevleri 52. gününe girerken, tutsak ailelerinin de kaygı ve desteği artıyor. Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde bulunan Kader İdin’in ablası Zeynep İdin, kardeşinin hayat hikayesini anlatırken; kardeşinin ve taleplerinin sonuna kadar yanında olduklarını söyledi. Abla İdin, “Kardeşim ve arkadaşlarının açlık grevi gerekçesi insani taleplerdir. Her ne pahasına olursun çocuklarımızın yanında olacağız ve taleplerini destekleyeceğiz” dedi. Kardeşi Kader’in, küçük yaşta büyük yükleri omuzlanmak zorunda kaldığını söyleyen Zeynep İdin, “Kader 1990 yılında Şırnak’ta dünyaya geldi. Koruculuk baskısını kabul etmediğimiz için köyümüz boşaltıldı ve Şırnak merkeze taşındık. Burada da baskılardan kurtulamadık ve babamız Yusuf İdin, 1996 yılında evimizi basan yüzleri maskeli kişiler tarafından kaçırılıp işkenceye alındı. Buradan bir şekilde kurtulduktan sonra Ertuş Kampı’na yerleşti” diye anlatıyor.

DEVLET AİLESİNİ ELİNDEN ALDI
 
Baba İdin’in Ertuş Kampı’na gitmesinden sonra daha zorlu bir süreç yaşayan İdin Ailesi, devlet güçlerinin baskısını her an yaşar. Henüz lise öğrencisi olan Kader İdin, 27 Mart 2009 tarihinde “KCK” operasyonlarından tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulur. Tutuklandığı zaman daha 18 yaşını doldurmamış olan Kader İdin, yargılaması devam ederken 19 Ağustos 2012 tarihinde Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi. Kader’in annesi Hatice İdin 12 Haziran 2011’de bir yürüyüş esnasında başına aldığı gaz bombası nedeniyle yaşamını yitirdi. Abla İdin, Şırnak Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi annesi için de, “Annem, bu seçimden sonra ölürsem beni sarı, yeşil, kırmızı renklerle sararak gömün, demişti. Kader, haftalık olarak yaptığı telefon görüşmelerinde ‘uzun süredir annem ne görüşe geliyor, ne de telefonlarıma cevap veriyor. Annem nerede, neden benimle görüşmüyor’ demeye başladı. Biz ısrarla ondan gizlemeye çalışıyorduk, ancak annemin başından darbe aldığını, 19 günlük yoğun bakım tedavisinden sonra yaşamını kaybettiği haberini aldı” diyor. Ayrıca 15 Ekim’den bu yana açlık grevine olan Kader İdin’in kalp rahatsızlığı yaşadığı bildirildi.
 
Kaynak: ozgurgundem.com
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN GRUPTA YAPTIĞI KONUŞMADA
Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'de AK Parti grubunda yaptığı konuşmada "Bir arada bulunmaları bile düşünülemeyen en uçların en sinsi şekilde yol arkadaşlıkları yaptıklarını gördük. Sinsi hedefler çerçevesinde ortak kampanyalar yürütüldüğümü görüyoruz. Bazı cezaevlerinde açlık eylemi başlattılar.
 
Kandil'den gelen talimatla başlayan eylem BDP ile birlikte yaygınlaştırıldı. Can, kan üzerinden hesap yapmaya alışmış olan terör baronlarının içinde yine insanlar kaldı. Kandil'e laf söyleyemeyenler hükümeti zora sokmanın gayreti içerisindeler. Bugüne kadar yaptığımız reformları küçümsemeye çalıştılar.
 
Bugüne kadar halkımız, Kürt kardeşlerimiz için bunların karşısına dikildiler. Ucuz hesapların içerisine girmeye çalışıyorlar. Siyaset yapamayanlar başka yollara girerler. Siyasetçinin görevi açlık grevi yapanlara arka çıkmak değildir." dedi.
 
ERDOĞAN'DAN MEDYAYA ELEŞTİRİ: SİZE NE OLDU
 
"Bazı medya kuruluşları bu eylemlere destek veriyor, çanak tutuyor. Ya siz ne zamandan beri bu terör örgütünün sevdalısı oldunuz, dadaşlara göstermediğiniz şefkati nasıl teröre gösteriyorsunuz. 
Siirt'te katledilen 4 kızımızı görmediniz. 11 yaşındaki yavrumuzu görmediniz. Yaşatmak ve yaşamayı o gün sorgulamadınız da bugün size ne oldu.
 
Bu tuzağa biz düşmeyiz. Gerilimi arttırmak için yapılan oyunlara biz pabuç bırakmayız. Türkiye eski Türkiye değil, bunlar bayat senaryolar. Bu tezgahı bozmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu gerilimi tırmandırma ameliyatına boyun eğmeyiz.
 
BDP’li milletvekilleri de açlık grevlerine varsın devam etsinler. Arada kebaplar gelmesin tabii.
 
Bunların tabii bir nefis terbiyesine ihtiyaçları var. Bunların rejim yapmaya ihtiyaçları da var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler