Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Öztürk'ten 'intihal' kutlama mesajı!

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Öztürk'ten 'intihal' kutlama mesajı!

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle 'okul müdürleri'ne gönderdiği mesaj 'intihal' yani 'aşırma' (!) yani başkasına ait olanı çıktı...

ÇANKIRI İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kendisine bağlı okul müdürlerine yazılı bir mesaj gönderdi. Öztürk'ün okul müdürlerine gönderdiği mesaj da, 'okul müdürler' tarafından oluşturulan WhatsApp grubu aracılığıyla okul öğretmenlerine iletildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün 'intihal' (!) yani 'aşırma' (!) 'Öğretmenler Günü' mesajı şöyle:

"Kıymetli Meslektaşlarım;

Sizler, bireyi ve toplumu biçimlendiren saygın bir mesleğin temsilcilerisiniz. Öğretmenlik, manevî doyumu hiçbir meslekte bulunmayan bir gönül uğraşıdır. Sizler, her gün "günaydın" diyerek karşılaştığınız öğrencilerinizle, anlamı geleceğe büyüyerek taşınan kutsal bağlar oluşturuyorsunuz. Her biriniz öğrencilerimizin ilham kaynağı, onların yol gösterici pusulalarısınız.

Acı, tatlı yorgunluklarınızın tebessüme dönüşmesi dileğimle, 24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.

Muammer Öztürk
İl Milli Eğitim Müdürü"

Mesaj aynen böyle...

Peki bu mesajın neresi ya da hangi cümleleri 'intihal' yani 'aşırma'?

Sözcü18 Haber Merkezi olarak mesajdaki cümlelerin önemli bir bölümünü 'bold' yani 'siyah' yaptık! İşte o 'bold' yaptığımız bölüm 'tek bir kelime çıkartılarak' ('böylece' kelimesi çıkartılmış) aynen 'copy paste' yani 'kopyala yapıştır' işlemi ile "Muammer Öztürk'ün 24 Kasım Öğretmenler Günü" mesajı haline dönüştürülmüş!

KİMİN MESAJI 'İNTİHAL' YA DA 'AŞIRILMIŞ' (!) OLABİLİR

Şimdi sıkı durun!

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün '24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı' kimden 'aşırma' (!) olabilir?

Cevap veriyoruz: Türkiye Cumhuriyeti 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den...

Evet yanlış duymadınız! Muammer Öztürk, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 24 Kasım 2000 tarihinde, Çankaya Köşkü'nde o günün Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmadan 'aşırılmış'...

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün mesajındaki bölüm ile 24 Kasım 2000 tarihinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in o günkü konuşma metninde şöyle yeralmış:

"Değerli Öğretmenler,

Sizler, bireyi ve böylece toplumu biçimlendiren saygın bir mesleğin temsilcilerisiniz. Öğretmenlik, manevî doyumu hiçbir meslekte bulunmayan bir gönül uğraşıdır.

Sizler, her gün "günaydın" diyerek karşılaştığınız öğrencilerinizle, anlamı geleceğe büyüyerek taşınan kutsal bağlar oluşturuyorsunuz."

Sezer'in konuşmasındaki "Sizler, bireyi ve böylece toplumu..." şeklindeki giriş Öztürk'ün mesajında "Sizler, bireyi ve toplumu..." diyerek başlamış. Yani sadece ve sadece "böylece" kelimesi çıkartılmış!

Çankırı'nın İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunda oturan, 'sözde' 'edebiyat öğretmeni' (!) Muammer Öztürk, 8 satırlık "Öğretmenler Günü" mesajı yazamaz durumda imiş de kimseciklerin haberi yokmuş ya!

Kim'e ya da 'kimler'e anlatıyoruz ki?!

Sesimizi duyan da yok... Yazdıklarımızı 'tın'layan da...

Lakin 'durmak yok'... Yazmaya devam...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler