Çankırı İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya'dan kamuoyuna

Çankırı İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya'dan kamuoyuna

Çankırı İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya, bugün Sözcü18 sayfalarında yayınlanan "AKP Çankırı İl Başkanı Erdoğan'ın babasından hastanede doktor ve görevliye 'darp'" başlıklı haberle ilgili olarak 'yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"ÇANKIRI İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya’dan Kamuoyuna Duyuru:

10 Aralık 2023 tarihinde www.sozcu18.com sayfalarında yer alan "AKP Çankırı İl Başkanı Erdoğan’ın Babasından Hastanede Doktor ve Görevliye Darp" haberi ile ilgili yaptığımız araştırmalarımız neticesinde kamuoyuna yansıtıldığı gibi darp ve cebir olayının olmadığı, muayene sırası yüzünden sözlü bir tartışmanın yaşandığı konunun olay anında tatlıya bağlanan bir durum şeklinde geliştiği; Hastanın tedavi ve takibinin aksatılmadan yapıldığı münferit bir olaydan ibaret olduğu anlaşılmıştır."

DOKTOR OZAN ALTUN DA YAPTIĞIMIZ HABERLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, Sözcü18 sayfalarında bugün yaptığımız haberde adı "O.A" olarak geçen Çankırı Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü doktorlarından Ozan Altun yazılı bir açıklama gönderdi. Dr. Altun'un açıklaması şöyle:

"Sayın Vedat bey öncelikle iyi akşamlar diliyorum. Demokratik bir toplumun temel unsurlarından birisi olarak kabul edilen basının en temel görevi, kamu yararı bulunan konularda topluma bilgi vermek ve kamuoyunu oluşturmaktır. Sizin de bu görevi layıkıyla yerine getirdiğinizi biliyorum.

Sizlerin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığınız Sözcü18 haber sitesinde tarafım adına bir haber yapılmış. Bu haberdeki olaylar bahsedildiği gibi sözlü hakaret, şiddet ve darp içermemektedir. Hasta ve hasta yakınını daha önce hiç görmedim ve tanımıyorum. Benden herhangi bir ayrıcalık talebi olmamış hatta mhrs'den saat 13:20'ye randevu alarak başvurmuşlardır. Hasta çağırma sırasında bir anlaşmazlık yaşanmış olup basit bir hasta-hekim tartışması yaşanmış ve çok kısa süre içinde karşılıklı anlayış ve özürle tatlıya bağlanmıştır. Hatta ben beyaz kod isteğimi geri çektim.

Böyle bir haberin yanlış anlaşılarak size aktarılmasından dolayı hem şahsım hem de konunun muhataplarını ve beni mağdur etmesi fazlasıyla üzdü. Bu konuya olan ilginiz için teşekkür eder, sağlık çalışanlarına karşı bu koruyucu tavrınızdan ötürü şükranlarımı sunuyorum. Saygılarımla..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
36 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler