Çankırı 'müzeler kenti' olma yolunda

Çankırı 'müzeler kenti' olma yolunda

Çankırı Belediyesi, Anadolu’da yaşamış birçok medeniyete ev sahipliği yapan Çankırı’yı müzeler kenti yapmak için Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile güdümlü proje destek sözleşmesi imzaladı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2017 Yılı Güdümlü Proje Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Butik Müzeler Şehri Çankırı” projesinin sözleşmesi Çankırı Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Bilge Aktaş’ın da katıldığı törende Belediye Başkanı Hüseyin Boz ve KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç tarafından imzalandı.

Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, Ajans uzmanları ve belediye birim müdürleri katıldı. 

ÇANKIRI 'MÜZELER KENTİ' OLACAK
Projenin imza töreninde konuşan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Ajansın destekleri ile Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin turizmde yukarı yönlü bir ivme yakaladığını ifade ederek, “Güdümlü Proje Mali Destek Programı kapsamında desteklediğimiz 'Butik Müzeler Şehri Çankırı' projesine Ajans olarak 5 milyon TL hibe desteği sağlayacağız. Hedefimiz Çankırı’nın 'müzeler şehri' olarak farklı bir turizm destinasyonu haline gelmesini sağlamaktır. Bu tür projeler ile hem Bölgenin, hem de Çankırı’nın turizmine katma değer yaratarak, sektörün büyümesine katkı sağlama amacına yönelik çalışıyoruz. Bu amaçla projenin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

PROJE, ÇANKIRI'YI CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEK 
Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, hibe desteği alan ikinci güdümlü projeleri olan “Butik Müzeler Şehri Çankırı” projesinin Çankırı’yı turizmin cazibe merkezi haline dönüştüreceğini söyledi. Başkan Boz, sözleşmeyi imzalarken projenin “Çankırı’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.  

PROJE, ÇANKIRI'NIN TURİZMDEN ELDE ETTİĞİ GELİRİ ARTIRACAK 
Çankırı turizminin yanı sıra, tarihi mirasın korunması ve yeni nesillere tanıtılmasına da katkı sağlayacak proje kapsamında, bir müze inşası, TCDD malzemelerinin ve lokomotiflerinin sergilenmesi, (Çankırı-Kastamonu-Sinop, Çankırı-Safranbolu-Zonguldak, Beypazarı-Çankırı) müzeler için “Şehir İçi Rotaları”nın planlanması, müzelerin yönetimi için “Müze Yönetim İşletim Modeli”nin tasarlanması, kent içi yönlendirme levhalarının ve broşürlerinin hazırlanması, müzeler için kurumsal kimlik çalışmaları ile web siteleri oluşturulacak. Ayrıca projenin uygulama öncesinde Yaratıcı Endüstri ve Yaratıcı Turizmin Geliştirilmesi, Hediyelik Eşya Üretim Kolları İş Geliştirme, Organik Tarım ve Organik Ürünleri ve Müzecilik Eğitimleri gerçekleştirilecek. Çankırı Belediyesi tarafından uygulanacak proje kapsamında gerçekleştirilecek tanıtım çalışmalarıyla Çankırı’nın hem ulusal ve uluslararası alanda bilinirliliği arttırılacak, hem de 20 yıl içinde turizmden elde ettiği gelirin yüzde 25 oranına yükselmesi için gerekli tüm adımlar atılacak.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2017 Yılı Güdümlü Proje Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Butik Müzeler Şehri Çankırı” projesinin 24 ayda tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler