Çankırı'da ağustos ayında 'Türk Turan Kurultayı' yapılacak

Çankırı'da ağustos ayında 'Türk Turan Kurultayı' yapılacak

Edinilen son dakika bilgisine göre Çankırı'nın Orta ilçesinde 26-27-28 Ağustos tarihlerinde ulusal düzeyde bir "Türk Turan Kurultayı" düzenlenecek.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, 26/27/28 Ağustos 2022 tarihlerinde Çankırı'nın Orta ilçesinde yer alan 'Eymir' adı verilen bölgede ulusal düzeyde 'Türk Kurultayı' gerçekleştirilecek.

Edinilen bilgilere göre "Türk Turan Kurultayı" için başkanlığını Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı eski başkanı Kaptan Mustafa Can'ın yaptığı heyet geride bıraktığımız günlerde Orta ilçesine 'ön inceleme' gezisi gerçekleştirdi.

Dünyada İran ve Macaristan'da gerçekleştirilen benzer kurultayın 3'üncüsünün Türkiye'de ve de Çankırı'nın Orta ilçesinde gerçekleştirilmesi gurur verici bir olay. Bir yıl 'ulusal' düzeyde ikinci yıl 'uluslararası' düzeyde olmak üzere planlanan 'Türk Turan Kurultayı' ile ilgili izinlerin alınması için yazışmalar önümüzdeki günlerde başlayacağı ve kısa süre içerisinde bir 'tanıtım kitapçığı'nın da kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi.

ORTA İLÇESİ 'EV SAHİBİ' OLACAK

Orta ilçesinin 'Eymir' bölgesinde Devrez'in kenarına başta 'Han Çadırı' olmak üzere 50 adet 'çadır' kurulacak. 'Han' rolünü henüz ismi açıklanmayan 'ünlü' bir aktör yaşatacak. Bununla birlikte ünlü bir Kazak gurubu organizasyonda sahne alırken, başta sanatçı Çelik olmak üzere çok sayıda ünlü sanatçının da 'Türk Turan Kurultayı'nda sahne alacağı gelen bilgiler arasında.

MACARİSTAN'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN HUN-TÜRK TURAN KURULTAYI

macar kurultay

kurultay-macaristan-01

Avrupa’nın en büyük gelenek etkinliği olarak kabul edilen kurultayda, göçebe savaş oyunları, atlı gösteriler, okçuluk gibi Türk gelenekleri yeniden canlandırılıyor.

kurultay-macaristan-06

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler