Çankırı'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yıldırım Merkez'e alındı

Çankırı'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yıldırım Merkez'e alındı

25.02.2015 tarihinden bu yana Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak görev yapan Hasan Tahsin Yıldırım görevden alınarak, yerine Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde 'müdür yardımcısı' olarak görev yapan Abdulhaluk Longa atandı.

25.02.2015 tarihinden bu yana Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak görev yapan Hasan Tahsin Yıldırım Ankara'da görevlendirildi. Yerine Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Abdulhaluk Longa atandı.

Çankırı'daki görevinden ayrılan Hasan Tahsin Yıldırım, Sözcü18'e yaptığı açıklamada; "Bildiğiniz gibi ben Çankırı'da yaklaşık 9 yıldır görev yapmaktayım. Bakanlığımız başta doğum yerlerinde görev yapan il müdürleri olmak üzere, bulundukları yerde 5 yıldan fazla görev yapan isimlerden oluşan yaklaşık 50'nin üzerinde il'de 'rotasyon' yaptı. Beni de başka bir ilde görevlendireceklerdi. Ancak eşimin rahatsızlığı nedeniyle 'aktif' görevi kabul etmedim ve Bakanlık bünyesinde çalışmayı uygun buldum." dedi.

abdulhaluk-longa-corum-resim-02.jpgAbdulhaluk Longa

ABDULHALUK LONGA KİMDİR?

1977 yılında Çorum’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum’da, lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi’nde, Yüksek lisans eğitimini ise Atatürk Üniversitesi Sınıf Eğitimi alanında tamamladı. Öğretmenlik mesleğine 2002 yılında Çorum’un Alaca ilçesinde başladı. 2012 yılına kadar Milli Eğitim’de öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı, Müdürlük görevlerinde bulundu.

2012 yılında Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 0-18 Yaş Çocuk Evleri Sitesinde Kuruluş Müdürü olarak göreve başladı. 2013 yılından 2021 Şubat ayına kadar Atıl Üzelgün Huzurevi Kuruluş Müdürü iken 02.02.2021 tarihinde Çorum İl Müdür Yardımcısı olarak görevine başladı ve bu görevini 15 Aralık 2023 tarihine kadar sürdürdü. Longa, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler