Çankırı'da çok sayıda MEB personelinin maaş ödemeleri sekteye uğrayabilir!

Çankırı'da çok sayıda MEB personelinin maaş ödemeleri sekteye uğrayabilir!

Edinilen son dakika bilgisine göre, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı birçok okulda görev yapan öğretmenlerin ve memurların promosyon anlaşması sonrası alacakları ilk maaşları bu gece hesaplarına yatmayabilir...

SÖZCÜ18 Haber Merkezi'nin elde ettiği son dakika bilgisine göre, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Merkez'deki bazı okullarda görevli öğretmen ve memurlar, yenilenen promosyon anlaşması sonrası bu gece yarısından sonra hesaplarına yatması gereken "ilk maaşları"nı alamama riskiyle karşı karşıyalar.

Edinilen bilgilere göre; Çankırı MEB mensupları yapılan yeni promosyon anlaşması ile maaşlarını bundan böyle Finansbank kanalıyla alacaklar. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü mutemedinin Merkez'deki yaklaşık 2 bin dolayındaki personelin 'banka değişikliği' nedeniyle tamamlaması gereken işlemlerde gerekli koordinasyonu sağlayamadığından çok sayıda personelin evrakları banka merkezinde kayıtlara giremedi.

Süreçte yaşanan aksaklıklar nedeniyle bu gece yarısından sonra (11 Şubat 2023) saat 00:01'den itibaren çok sayıda MEB çalışanı hesaplarında maaşlarını görememe ihtimali var. Maaşlarını alamayan personelin maaşlarının Pazartesi günü hesaplarına geçebileceği de gelen bilgiler arasında.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCISI'NDAN EĞİTİMCİLERE MESAJ

Öte yandan 'maaş ödeme krizi'nin ayak seslerinin gün içerisinde hisseden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı tarafından gün boyu öğretmenlerin cep telefonlarına 2 mesaj gönderildi.

İşte o mesajlar:

"Arkadaşlar Allah rızası için öğretmenlerimiz biraz sabırlı olsunlar. Herkesin maaşı eğer merkez kaynaklı bir sıkıntı olmaz ise bu gece yatacak, zira imzalanıp bankaya gönderildi. Kart teslimi için de dün gönderdiğimiz sabah ve öğle sonu planlamasına dikkat ederek ilgili okula gitsinler. Hiç gidemediler mi, hiç imza atamadılar mı, o zaman da akşama kadar elimizden düşürmediğimiz bu telefon aracılığıyla hesap açıldı mesaji ile finans şifre al kısmından mobil şifrenizi alabiliyorsunuz."

"Mail gönderilmeyen kurumlarımız ya da mail gönderilip herhangi bir sebeple ulaşmayan kurumlarımızın maaşları pazartesi sabah geçecek hesaplara, personelimizi bilgilendirebiliriz... (herkesin hesabı açıldı, paramız bankaya geçti rahat olsunlar, mâlum ilk ay ve 4 gün erken maillerin ulaşmaması ya da hata vermesi kaynaklı sorun var)"

HABERİMİZ MEB YÖNETİCİLERİNİ GECENİN ŞU SAATİNDE HAREKETE GEÇİRDİ VE BİZLERİN GÖZLERİ YAŞARDI!!!

Haberimiz 23:08'de okuyucuyla buluştu... Ve İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı 23:40 dolaylarında MEB çalışanlarına 'yeni bir mesaj' gönderdi!

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı mesajında; "Bankayla şimdi tekrar yaptığımız görüşme sonucu... Gece 12'den sonra maaş yatmayan okullarımız sabah 9'dan sonra banka ile irtibata geçsinler, gün için çözecekler..." dedi.

Anlayacağınız; 11 Şubat günü maaşları yatmayan personel, 13 Şubat Pazartesi günü maaş alacakken, haberimiz sayesinde bu maaşların Cumartesi gün içerisinde hesaplarda olabilme ihtimali göründü...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler