Çankırı’da Engelliler Koordinasyon Merkezi açıldı

Çankırı’da Engelliler Koordinasyon Merkezi açıldı

Açılışta konuşan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen; "Sosyal Tesis ve Millet Kıraathanesi projemizin kapsamında engeli olan vatandaşlarımıza daha kolay ulaşabilecekleri bir yer tahsis ettik." dedi.

Çankırı Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Sosyal Tesis ve Millet Kıraathanesi bahçesinde yer alan Merkez önünde yapılan açılış töreni, Çankırı Aşçılar Derneği iş birliği ile bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Engelsiz Lezzetler Waffle Etkinliği" ile taçlandırıldı. Etkinlikte çocuklar, usta şefler eşliğinde waffle yaparak birbirleri ile yarıştı. Tatlı rekabetin kazananı ise engelsiz kalplere dikkat çeken çocuklar oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, fiziki koşulların uygunluğuna dikkat çekerek "Engelliler Koordinasyon Merkezimiz, Belediyemiz hizmet binasında aktif çalışmalarına devam ediyordu. Ama göreve geldiğimizde gördük ki; binamızda asansör olsa da engelli kardeşlerimize hizmet için uygun bir katta değil. Bu yüzden onların işini kolaylaştırmak istedik. Sosyal Tesis ve Millet Kıraathanesi projemizin kapsamında engeli olan vatandaşlarımıza daha kolay ulaşabilecekleri bir yer tahsis ettik. Engelliler Koordinasyon Merkezi'mizin 560 aktif üyesi bulunduğunu ve bu sayının dışında Çankırı’da da birçok engelli kardeşimizin yaşadığını düşünürsek hizmet noktasının fiziki koşullarının uygunluğunun ne denli önemli olduğunu daha iyi anlarız." diye konuştu.

cankiri-engelliler-merkezi-resim-05.jpg

Açılışın ardından Esen çifti, protokol ile birlikte waffle etkinliğine katılarak çocukların tatlı hazırlamasına yardım etti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikteki amacın engeli olan bireylere ve onların sosyalleşmelerine dikkat çekmek olduğunu vurgulayan Esen, sevginin olduğu yerde engellerin olmayacağını söyledi.

Etkinlik, sponsorlara ve Çankırı Aşçılar Derneği’ne verilen plaketler ile son buldu.

cankiri-koordinasyon-merkezi-resim-02.jpg

ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ HANGİ HİZMETLERİ VERİYOR

Sözcü18 Haber Merkezi'nin Belediye yetkililerinden aldığı bilgiye göre Merkez'in bugün itibariyle 580 engelli üyesi var. Merkez'de 'görevli eğitimciler' kayıtlı engellilerin yaş gruplarına göre farklı kurslar açıyor ve bu kurslara katılan engelli üyeler sahip oldukları yeteneklerine yeni yetenekler katıyorlar. Merkez, engelli bireylere sahip 'engelli aileleri'n sosyalleşmesine de katkı sağlarken, yaşadıkları sorunlar ve de gereksinim duydukları ihtiyaçların da bir yere kadar karşılanmasına vesile oluyor.

Bu haber vesilesiyle imkanı olan okuyucularımıza da duyuralım ki; Engelli ailelerin önemli bir bölümünün 'bilgisayar' ihtiyacı olduğunu öğrendik... Bu talebin bir nebze de olsa yerine gelmesi açısından Sözcü18 Haber Merkezi olarak önerimiz ilk etapta 'engelli merkezi'ne asgari 20 bilgisayarlık bir bölümün açılması konusunda duyarlı ve de imkanı olan okuyucularımızdan 'destek' istiyoruz... Bu desteği de başta Engelli Koordinasyon Merkezi ya da 0376 21214 00 no'lu telefondan iletişime geçmeleri, olmadı Sözcü18 WhatsApp ihbar hattımıza mesaj atarak bizimle irtibata geçebilirler. Destek verecek dostlara şimdiden teşekkürler... (Vedat Beki)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
71 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler