Çankırı'da hesapsızlığın-kitapsızlığın somut örnekleri bitmek bilmiyor!

Çankırı'da hesapsızlığın-kitapsızlığın somut örnekleri bitmek bilmiyor!

Çankırı'da bürokrasinin nasıl kötü işlediğine 'somut' bir örnek daha... İl Milli Eğitim'in yıllardır sergilediği kötü performansın çeşitli örneklerini bu sayfalarda sizlere sunduk. İşte size yeni bir 'kötü performans' çalışması daha...

ÇANKIRI Merkez'de MEB'e bağlı hizmet veren Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulu ek ders binasında yapılan 'güçlendirme' çalışmaları nedeniyle başta öğrenci velileri olmak üzere mahalleli şikayetçi.

Eğitimin başlamasına 1 hafta kala başlayan 'inşaat' çalışmaları nedeniyle öğrencilerin 'tekli' eğitimden 'çiftli' eğitime geçmeleri başta öğrenciler olmak üzere onların velilerini de zor durumda bıraktı. İnşaatın aradan geçen 3 ayı aşkın süreye karşın ağır yol alması ve çevrede yarattığı gürültü mahalle sakinlerini de çileden çıkartmaya yetti de arttı.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne gelen 'okuyucu şikayeti'ni noktasın-virgülüne dokunmadan kamuoyu ile paylaşıyor, başta Çankırı Valiliği olmak üzere İl Milli Eğitim ve ilgili kurumları vatandaşın şikayeti doğrultusunda göreve davet ediyoruz.

İşte vatandaşın feryadı:

"Çankırı Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulu ek binası okulların açılmasına 1 hafta kala tadilata girdi 3 ay geçti ama hala bir sonuç yok! Şikayet etmediğim kurum kalmadı CİMER dahil ama nafile. Öğrenciler çiftli öğretime geçildiği için geç saate kadar ders yapıyor! Hem öğrenciler hem de öğretmenler mağdur. Bu düzene karşı duralım diyoruz ama nafile... Çocuklarımızı okula göndermekten ciddi sorun yaşıyoruz. Devlet asli görevini bile yapamaz duruma gelmiş... Sizlerden ricam ne olur bir haber yaparsanız belki birilerinin vicdanı sızlar da okulu bir an önce faaliyete açarlar! Eğitim durumumuz belli. Çankırı neredeyse il bazı sonuncu... Türkiye eğitimde zaten sınıfta kaldı. Okuduğunu anlamada bile sonuncu geldik! İstenilen bu sanırım! Ne yapacağımızı bilmiyoruz! Son çare olarak sizlere ulaşmayı uygun gördüm."

muazzez-served-amaratoglu-cankiri-resim-02.jpg

YÜKLENİCİ FİRMA 2024 FİYATLANDIRMASI MI BEKLİYOR?

Haber Merkezimizin konuyla ilgili olarak elde ettiği bilgiler arasında şöyle bir soru da ortaya çıktı:

"2023 fiyatlarıyla alınan ihalenin, inşaat sürecini ağırdan alarak 2024'de artış gösterecek maliyet fiyatlarıyla idareye fatura edilmesi mi amaçlanıyor?"

Doğaldır ki bu sorunun muhatabı yine 'Çankırı bürokrasisi'...

Ancak görünen o ki; İşin başından bu yana ortada kendisini apaçık ifşa eden bir 'plansızlık' ve bunun beraberinde gelen 'sorunlar yumağı'na karşı her daim sergilenen 'duyarsızlık' (!)

'Plansızlık' ve de 'duyarsızlık' ile 'kardeş' (!) olmuş bir mesai düzeni içerisinde ömrünü tamamlamaya çalışan sözümona bazı 'seçkin' (!) bürokratlar sergiledikleri performans ile Çankırı'nın geleceğinden çalmaya hız kesmeden devam ediyorlar...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
69 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler