Çankırı'da İHL öğretmeni 'cinsel taciz'den tutuklandi

Çankırı'da İHL öğretmeni 'cinsel taciz'den tutuklandi

Çankırı'nın Orta ilçesinde görev yapan coğrafya öğretmeni Tuğrul B. isimli öğretmen hafta başında görev yaptığı okulda hakkında daha önce verilen hapis cezasının onanması sonucu cezaevine gönderildiği öğrenildi.

EDİNİLEN bilgilere göre Çankırı'nın Orta ilçesinde bulunan Şehit Uhud Kadir Işık Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 'coğrafya öğretmeni' olarak görev yapan Tuğrul B. isimli öğretmen, hafta başında polis tarafından görev yaptığı okulda gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldüğü öğrenildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre öğretmen Tuğrul B.'nin 4 yıl önce Eldivan Hasan Onat Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde coğrafya öğretmeni olarak görev yaparken hakkında öğrencisini taciz suçlamasıyla soruşturma açıldığı ve jet hızıyla yapılan soruşturma süreci sonucunda meslekte ihraç edilir. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla mesleğine geri döndürülen Tuğrul B., Orta ilçesine tayin edilerek göreve başlatılır.

Çankırı Adliyesi’nde hakkında açılan taciz dosyasından 4 yıl 8 ay hüküm giyen Tuğrul B. İstinaf Mahkemesi'nin kararı onaylaması üzerine geride bıraktığımız hafta başında tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgisine ulaşıldı.

OLAYLARIN PERDE ARKASI VAHİM BOYUTLARDA!

Öte yandan olay hakkında Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bilgiler vahim boyutta. Edinilen bilgilere göre Tuğrul B. Eldivan Hasan Onat Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde coğrafya öğretmeni olarak görev yaparken okula sürekli alkollü olarak gelmekte ve bu konuda sözlü olarak idare tarafından defalarca uyarıldığı belirtilmekte. Uyarılara aldırmayan Tuğrul B., Ö.T isimli bir kız öğrencisine alkolün etkisiyle okul saatleri içerisinde SMS yoluyla cinsel içerikli mesaj atar, öğrenci Ö.T’nin de olumlu karşılık verdiği mesaj kayıtlarının başka bir öğrenci tarafından ele geçirilip idareye verildiği, ancak idarenin yine olayı örtbas ettiği belirtilmekte.

Tuğrul B.'nin icraatleri sadece bununla da kalmaz! Bir yandan öğrencisine telefonla taciz içerikli mesajlar atarken, diğer taraftan bir öğrenci velisi ile birlikte aynı okulda görev yapan bir başka öğretmen ile de ilişki yaşamaya devam eder.

Burada kamuoyunun dikkatine sunulması gereken karanlık nokta da şu; Tuğrul B. söz konusu suç teşkil eden eylemleri yaparken idare neden uyudu veya sessiz kaldı? Zira soruşturma yaşanan rezilliklerden 7-8 ay sonra yani bir sonraki yıl açıldı... Bu süreçte Tuğrul B yi kim korudu? Bugün cezaevinde olan öğretmen Tuğrul B.'yi korumayıp uyudularsa bu da suç değil mi?

Ey Çankırılı okuyucu; Çocuklarınızı kimlere emanet ediyorsunuz farkında mısınız?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler