Çankırı'da inanılmaz olay! İmam askere gidince cami kapısına kilit vuruldu!

Çankırı'da inanılmaz olay! İmam askere gidince cami kapısına kilit vuruldu!

Çankırı'da inanılmaz olay... Merkez'e bağlı Dedeköy Camisi'nde 'cuma namazı' eda etmek isteyen vatandaş, 'kapısı kilitli' cami ile karşılaştı...

ÇANKIRI Merkez'e bağlı Dedeköy'de bugün 'cuma namazı'nı eda etmek için camiye gidenler 'kapısına kilit vurulmuş' (!) cami ile karşı karşıya kaldılar.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan son dakika bilgisine göre bölgede seyahat eden vatandaşlar, Cuma namazını eda etmek amacıyla Dedeköy Camisi'ne geldi. Cami kapısının kilitli olduğunu farkeden vatandaşlar caminin neden kapalı olduğunu sorguladılar! Aldıkları yanıt en az cami kapısının kilitli olduğu kadar şaşırtıcıydı!

"Cami imamı askere gittiği için camimiz kapalı"...

"YETERLİ SAYIDA İMAM/HATİBİMİZ OLMADIĞI İÇİN YAKLAŞIK 200 KÖYDE BENZER SIKINTILARI YAŞIYORUZ"

Konuyla ilgili olarak Çankırı İl Müftüsü Mehmet Şahin'e ulaştık ve konuyu kendisine aktardık. Müftü Şahin; "Sıkıntı sadece Dedeköy'le ilgili değil! Yeterli sayıda imam-hatibimiz olmadığı için yaklaşık 200 köyde benzer sıkıntıları yaşıyoruz. Buradaki sıkıntımız görevli kardeşimiz 'bedelli askerlik' için 1 aylığına izinli. 15 gün oldu... Bizler de 'yönetmelik' gereği 3 aydan az bir süreye 'vekil imam-hatip' veremiyoruz. Bununla birlikte sözünü ettiğiniz köy muhtarının da bizlerden bir talebi olmadı. Umut ediyorum 2024 yılı başından itibaren yapılacak yeni atamalarla birlikte bu tür sıkıntılarımız son bulacak" dedi.

dedekoy-camisi-cankiri-cuma-namazi-kapali-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler