Çankırı'da Lojistik ve Destek Merkezi hizmete girdi

Çankırı'da Lojistik ve Destek Merkezi hizmete girdi

Aksu Mahallesi Kirazlıdere mevkiinde 50 dönümlük arazi üzerine inşa edilen Lojistik ve Destek Merkezi, vatandaşların katılımı ile dualar eşlinde açıldı.

ÇANKIRI’nın ilk ve tek Lojistik ve Destek Merkezi hizmete girdi. 5 bin 200 metrekare kapalı alana sahip 35 milyon liralık proje, Belediyenin bünyesindeki teknik birimlere ait depoları tek çatı altında bir araya getirdi.

Aksu Mahallesi Kirazlıdere mevkiinde 50 dönümlük arazi üzerine inşa edilen Lojistik ve Destek Merkezi, vatandaşların katılımı ile dualar eşlinde açıldı. Fen İşleri, ÇASKİ, Makine İkmal Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler, Kültür İşleri, İmar ve Zabıta Müdürlükleri ile Peynir Üretim Tesisi ve Çankırı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ne tahsis edildi. Laboratuvarlar ve özel depo alanları tek tek gezilerek bilgi alındı.

MALZEMELER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, alanın Belediyenin lojistik üssü olduğunu belirtti. Esen, "Malzemelerimizi tek bir noktada topladığımız, malzemelerin tek noktadan sevkiyatını yaptığımız bir yerdir. Burada uyguladığımız barkod sistemi ile malzemelerimizin takibi de rahat ve kontrollü bir şekilde yapılmaktadır. Böyle bir projenin yapılması hem malzeme kontrolünü kolaylaştırmış hem de zaman, iş gücü ve malzeme tasarrufu sağlamıştır." dedi.

Esen, şu ifadelere yer verdi:

"BELEDİYEMİZİ SIRTINDAKİ KAMBURDAN KURTARDIK"

"Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız hizmetlerden birisi de tasarruf tedbirlerinin uygulanmasıydı. Gerekli olmayan veya gerekli olup da Belediyemiz gücü ile gerçekleştirilebileceğimiz hizmetleri, bu tedbirler sayesinde kalıcı ve etkili hizmetlere dönüştürerek, Belediyemizi öncelikle sırtındaki kamburdan, ağırlık yapan yüklerden, fazla maliyetlerden arındırdık. Gereksiz kira yüklerinden ve ihtiyaç olmayan alanlarda yığılma gösteren personel yapısına müdahale ederek kendi mekânlarımızı yaptık, personelimizi de iş yükünün daha fazla olduğu alanlarda aktif bir şekilde görevlendirdik.

VATANDAŞTAN ÇIKAN VATANDAŞA GERİ DÖNECEK

Altını çizerek söylüyorum ki; Belediyemizin bütçesi de tıpkı evlerimizin bütçesi gibi; geliri ve gideri var. Bu bütçeyi tertemiz kullanmak ve bereketlendirmek zorundayız. İlk günden beri amacımız; vatandaşımızın cebinden çıkan vergilerle şekillenen bütçeyi, doğru hizmet politikası ile yine vatandaşımıza yönlendirmek, bir şekilde onların huzuru, refahı ve konforu için kullanmak. Çankırı’nın her geçen gün daha yaşanabilir, yaşamak için tercih edilebilir bir şehir olmasına katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize.

"BELEDİYE GÜÇLÜ İSE ŞEHRİ DE GÜÇLÜDÜR"

Bu hizmetlerin hepsi bir zincirin olmazsa olmaz halkalarıdır. Bir şehirde Belediye ne kadar güçlü ise o şehir o kadar güçlü, şehirler ne kadar güçlü ise Türkiye o kadar güçlü olur. Biz de tüm mesai arkadaşlarımızla bu gücün paydaşıyız. Duanızı ve desteğinizi bizden esirgemeyin. Hizmet yolunda bize olan inancınızı hep diri tutun. Söz verdiğimiz bir hizmetimizin daha açılışına katılarak bizimle ortak duyguları paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum."

SEYYAR TESİSLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

6 Şubat depreminin ardından harekete geçen Çankırı Belediyesi, olası depremler sonrasında acil ihtiyaçları karşılamak üzere Makine, İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü atölyelerinde ürettiği seyyar banyo, tuvalet ve mutfak ile afet ve Acil Durum Karavanı'nı tanıttı. Lojistik ve Destek Merkezi'nde deprem ile ilgili ayrılan depolarda hazır bir şekilde bekletilen seyyar tesisler, açılış törenine katılan protokol ve katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

cankiri-lojistik-merkezi-acilisi-resim-03.jpg

AÇILIŞ TÖRENİNDE MHP İL BAŞKANI AHMET KURT YOK!

Çankırı Belediyesi'nin bugün gerçekleştirdiği 'açılış töreni'nde dikkat çeken bir durum gözlerden kaçmadı. Açılışa MHP Çankırı İl Başkanı Ahmet Kurt'un katılmadığı görüldü. Edindiğimiz bilgilere göre İl Başkanı Kurt'un Ankara'da olduğu öğrenildi. Açılış tarihi çok önceden belirlenen programın yapılacağı güne 'Ankara programı' koyma lüksüne sahip bir İl Başkanı ile yaşanacak 'seçim süreci'nin önümüzdeki günlerde MHP tabanında çok daha değişik 'olası siyasi sıkıntılar' yaratabileceğini düşünmek 'kehanet' olmasa gerek.

hakki-esen-lojistik-depo-acilisi-resim-033.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
37 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler