Çankırı'da termometreler eksi 32 dereceyi gördü!

Çankırı'da termometreler eksi 32 dereceyi gördü!

Kar yağışının ardından düşen ısı, Çankırı'nın Orta ve Çerkeş ilçelerinde rekor soğuklukları da beraberinde getirdi. Çerkeş'de termometreler gece eksi 28.5'u, Orta ilçesinde ise eksi 32 dereceyi gördü.

Ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava dalgası Çankırı'da da etkisini gösteriyor. Soğuk hava dalgası şehir merkezinde sabah saatlerinde eksi 13 derece düzeyinde seyrederken, özellikle Orta ve Çerkeş ilçelerinde uzun süredir hissedilmeyen soğuğu da beraberinde getirdi. Geçmiş zamanlarda eksi 47 dereceyi gören Orta ilçesinde dün gece ısı eksi 32'lere kadar düştü. Sabah saatlerinde eksi 30'lara gerileyen hava sıcaklığının gün boyu eksi 20-25'lerde seyretmesi bekleniyor.

ÇERKEŞ'DE GECE EKSİ 28.5!
Çankırı'nın Çerkeş ilçesi de soğuk havadan nasibini aldı. Dün gece yarısından itibaren bölgede ısı eksi 28.5 derece dolaylarında yaşanırken, sabah saatlerinde 24.6 derece dolaylarında seyretti.

Bölgede yaşayan vatandaşlar hayli soğuk geçen gece ve yeni gün için, "Yaşadığımız bölge kış aylarında sergilediği soğuğu ile meşhurdur. Aralık ayının tamamı ve Ocak ayının ilk yarısında yaşadığımız sıcak günler bizleri şaşırtıyordu. Bölge şimdi kendi doğal şartlarına kavuştu! Bölgemizde yaygın olarak kullanılan 'Taşyakası tilkinin bo.unun donduğu yerdir' sözü tam da bugünler için söylenmiştir" dediler.

Ayrıntılar geliyor...

orta-ilcesi-derece-resim-01.jpg
Çankırı'nın Orta ilçesinde termometreler sabah saatlerinde eksi 30 dereceyi gösteriyordu.

cerkes-hava-durumu-ocak-19-resim-01.jpeg
Çerkeş ilçesinde gece 03:00 dolaylarında eksi 28.5 derece yaşanırken sabah saat 08:25'de ısı eksi 24.6'yı gösteriyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler