Çankırı'da vatandaştan 'Taş Mescit silüeti kayboluyor' feryadı

Çankırı'da vatandaştan 'Taş Mescit silüeti kayboluyor' feryadı

Çankırı'nın önemli kültür varlıklarından olan Taş Mescit'le ilgili son günlerde yoğun bir tartışma var. Tartışmanın nedeni Taşmescit caddesi üzerinde yapılan 36 daireli konut projesi...

Çankırı'nın önemli kültür miraslarından olan Taş Mescit, son günlerde yaşanan tartışmaların merkezine oturdu...

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan 'ihbar' ve 'şikayet' mesajlarının önemli bir bölümü; "Taş Mescit çevresinde yapımı devam eden bir inşaat projesi böylesine eski bir tarihi olan tarihi yapının silüetini yok edecek" şeklinde. Konuyla ilgili olarak duyarlılık gösteren sokaktaki vatandaşın ortak talebi; "Taşmescit Caddesi üzerinde yapımı devam eden inşaat projesi ile ilgili olarak Anıtlar Yüksek Kurulu'nun proje ile ilgili olarak verdiği onay yeniden değerlendirmeye tabi tutulsun" yönünde.

tasmescit-cankiri-resim-03.jpeg

RUHSAT SAHİPLERİ VE İNŞAATIN YAPIMINI ÜSTLENEN MÜTEAHHİT SÖZCÜ18'E KONUŞTU

Sözcü18 WhatsApp ihbar hattına gelen 'uyarı-şikayet' bilgilerinden sonra halen yapımı devam eden projenin müteahhidi olan Hamza Alabay'a ulaştık. Alabay bizlere; "Ben 2018 yılında ruhsatı alınan projenin yapım işini geride bıraktığımız yılın Ekim ayında yaptığım karşılıklı sözleşme ile aldım. Projenin tamamı 2 blok olmakla birlikte toplamda 36 daire 2 dükkandan oluşmakta. Ruhsatın alımında proje bodrum+6 kat üzerinden onaylanmış. Sonrasında Anıtlar Yüksek Kurulu projeyi bodrum+4 kat olarak değiştirmiş. Halen bu karar doğrultusunda inşaatın yapımı devam etmekte." dedi.

"YASAL HERHANGİ BİR ENGEL BULUNMAMAKTA"

İnşaat projesinin iki sahibinden biri olan Kemal Durkal'a oluşan haber merkezimiz, bölgede yaşayan vatandaşların ortak şikayetini kendisini ileten Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye "İş ortağım ile birlikte projenin sahip olduğu arsa yaklaşık 5 bin 200 m2. Böylesi bir arsanın biz yaklaşık iki bin metrekaresini kullanabiliyoruz. Diğer alanlarımız belediyenin kontrolü altında. Bununla birlikte projemizin önünde yasal herhangi bir engel bulunmamakta. Gerek Belediye yönünden gerekse Anıtlar Yüksek Kurulu yönünden bizden istenilenleri harfiyen yerine getirdik. Ben kişisel olarak Anıtlar Yüksek Kurulu'nun onayından geçen projemizin vatandaşın şikayetleri yönünde bir soruna yolaçacağını düşünmüyor ancak onların 'şikayet' haklarına da saygı duyuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler