Çankırı'daki OBÜS fabrikası Katarlılar'a mı satıldı? Gazeteci Demirağ'ın iddiası yalanlandı...

Çankırı'daki OBÜS fabrikası Katarlılar'a mı satıldı? Gazeteci Demirağ'ın iddiası yalanlandı...

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ’ın KRT TV'nin canlı yayınında ortaya attığı TSK iddiası büyük dikkat çekti. İddiaya göre Çankırı'daki OBÜS fabrikası Katarlılar'a satıldı. İddia sosyal medyada ve Çankırılılar arasında büyük yankı uyandırdı.

KRT TV’de canlı yayın konuğu olan gazeteci Yavuz Selim Demirağ’ın açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci Demirağ, TSK’ya ait Çankırı Obüs Fabrikası’nın Katar'a satıldığını iddia etti.

Demirağ, katıldığı programda şunları söyledi:

"İkinci bir tank palet skandalı var. Sayın Erdoğan 'Biz neleri satacağımızı iyi biliyoruz' diyor ya. Yaklaşık 1 ay önce, Katar’a gittim. Çankırı’da bizim Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait çok büyük bir fabrikamız var. Obüs, hava savunma, uçak sistemlerini yapıyor. Lafa gelince yerli ve milli diyorlar ama bu yerli ve millileri de satıyorlar. Arifiye’deki bu fabrikayı 50 milyon dolar gibi bir rakama sattılar. Orada BMC ortaklığı hikayesi vardı, kimlere gitti kim bilir şimdi."

İşte o görüntüler:

ihbar-hatti-sozcu-18-resim-01.jpg

HABER YALANLANDI

Haberin yayınlanmasından sonra sosyal medyada oluşan tepkiler karşısında Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin Twitter hesabından bir açıklama geldi. Açıklamada "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve FETÖ'nün sosyal medyadaki propaganda hesaplarından organize bir biçimde paylaşılan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Çankırı Obüs Fabrikası Katar'a satıldı." iddiası doğru değildir." denildi.

İşte o paylaşım:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler