Çankırılı bayan kadın doğum uzmanı istiyor!

Çankırılı 'bayan' kadın doğum uzmanı istiyor!

Çankırı Devlet Hastanesinde 'kadın' doğum uzmanı olmaması vatandaşın "doktorunu seçme hakkını" kullanmasına engel teşkil ediyor.

Çankırı'da yaşayan sokaktaki vatandaş Çankırı Devlet Hastanesinde 'bayan' kadın doğum uzmanı olmamasından şikayetçi.

"Çankırıda hekim seçme hakkımız var ancak hekim yok ki seçelim" diyen vatandaşlar başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan olmak üzere milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'den destek istiyorlar.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye gönderilen e-mail şöyle:

"Vedat bey.. Konuyla alakasız ancak dikkatlerinize sunmak istediğim bir konudan bahsedeceğim.. Hepimizin bildiği üzere hekim seçme hakkı getirilmiştir. Devlet hastanelerinde herkes istediği hekime muayene olmaktadır.. Ancak Çankırı bir köy kasaba ya da ilçe olmadığı, koskoca ve geçmişi tarihi olan illerden eski illerden bir tanesi olduğu ancak ne hikmetse bu koskoca ilde bir tane dahi bayan Kadın Doğum Uzmanı bulunmadığını dikkatlerenize sunarım. Hekim seçme hakkımız var ancak hekim yok ki seçelim. Neden erkek hekim seçme mecburiyeti getiriliyor? Çankırımıza acilen Kadın Doğum Uzmanı getirilmeli."

HASTANE BAŞHEKİMİ DR. FATİH ESAT TOPAL:
BEN DE İSTİYORUM AMA...

Yaşanan durum ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Esat Topal "Bakanlık içerisinde hastanelere doktor atamaları tamamen bilgisayar ortamında gerçekleşiyor. Bu konuda bizim herhangi bir müdahalemiz ne yazık ki yok. Mecburi hizmetin dışında dönem tayinleri yapılıyor. Ocak, Haziran ve Eylül aylarında yapılan bu tayinlerde bu talebin yerine gelmesi mümkün. Ancak böylesi bir atamanın gerçekleşmesi yine de zor. Ben Çankırılı hemşehrilerimden bir ricada bulunacağım. Eşiniz, dostunuz ve tanıdıklarınız içerisinde bayan kadın doğum uzmanı var ise başvuru yapmasını sağlasınlar, bizler de kadro açarak talepte bulunalım. Bunun dışında kadro açıyoruz kimse başvurmuyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler