Çankırı'nın derdine DP İzmir milletvekili Haydar Altıntaş 'derman' olma gayretinde!

Çankırı'nın derdine DP İzmir milletvekili Haydar Altıntaş 'derman' olma gayretinde!

Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Çankırı'yı gündemine aldı ve "Çankırı, içinden tren hattı geçip tren geçmeyen tek il'dir" dedi.

Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada adeta Çankırı milletvekili gibi söz alarak, "Çankırı’nın Büyük Millet Meclisi’nde muhalefet milletvekili yok, bütün milletvekilleri iktidara ait. Onların dile getirmediğini ben dile getirmek istiyorum" dedi ve devam etti: "İçinden tren hattı geçip tren geçmeyen tek il Çankırı’dır."

DP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş'ın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmanın 'Çankırı ile ilgili' olan kısmı şöyle:

"ÇANKIRI, İÇİNDEN TREN HATTI GEÇİP TREN GEÇMEYEN TEK İL'DİR"

"Sayın Bakan, Türkiye’de son dönemde en büyük parayı harcayan ve en büyük ihaleleri yapan kurumlardan birisiniz. Bu yaptığınız ihalelerin üzerinde meydana gelen tartışmalar millet vicdanında doğru makes bulmamaktadır. Her ne kadar bugün Varlık Fonuna devredilmiş olsa bile TELEKOM’un özelleştirilmesi ve sonra da Türk bankalarından aldıkları paralarla borcunu harcını milletin üstüne yıkıp giden TELEKOM hadisesi bile millet vicdanında kapanmamış, üstü örtülmemiş, mutlak surette günün birinde hesabı sorulacak bir rakam olarak açıkça ortada durmaktadır.

Ayrıca, Türkiye’de yirmi üç yıllık iktidar döneminde en fazla değiştirilen yasalardan biri İhale Yasası’dır; 190 mı, 200 sefer mi ne değiştirilmiştir. Bu değiştirilmenin en önemli bölümü de sizin Bakanlığınızı ilgilendirmektedir. Niye, modern anlamda herkesin anlayabileceği eşit ve adil, denetlenebilir bir ihale yasası yapmak yerine keyfe ve ihtiyaca göre yüzlerce defa İhale Yasası’nı değiştirme ihtiyacı duyulmaktadır? Bu da anlaşılır gibi değildir. Bütün bunların yanında, özelleştirme ve ihale politikalarımız yanlış olduğu gibi yap-işlet-devret ve kamu-özel işbirliği projelerimiz de oldukça sorunludur; kamu yatırımlarında mutlak surette bu anlayışa son verilmesi gerekmektedir.

Ben bir konunun altını çizmek istiyorum: Çankırı’nın Büyük Millet Meclisi’nde muhalefet milletvekili yok, bütün milletvekilleri iktidara ait. Onların dile getirmediğini ben dile getirmek istiyorum. İçinden tren hattı geçip tren geçmeyen tek il Çankırı’dır. Bu işin mutlak surette göz önüne alınmasını, yolcu treni seferlerinin başlatılmasını rica ediyorum."

cankiri-tcdd-kursunlu-muharrem-hancerli-resim-03.jpgFotoğraf: Muharrem Hançerli (Arşiv)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler