Çerkeş Belediye Başkanı sonunda 'yeter artık' dedi!

Çerkeş Belediye Başkanı sonunda 'yeter artık' dedi!

Geride bıraktığımız pazar günü Çerkeş'de yaşanan ve 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kaza, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın sabrını taşırdı ve Başkan düğmeye bastı!

PAZAR günü Çerkeş'de yaşanan ve 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kaza, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'yı harekete geçirdi. Kaza yerinde inceleme gezisi ile birlikte basın açıklaması da yapan Başkan Sopacı; "Temelli-Kazan otobanının açılması ile batıdan gelen tüm TIR'lar, Kastamonu‘ya geçişlerini alternatif yollardan 66 km daha kısa olması sebebiyle, Kızılcahamam - Çerkeş üzerinden yapıyorlar. Statik asfalt olan yolun dar ve yeterli olmadığını biliyoruz. Bu yüzden yolun revize edilmesi ile ilgili gerekli girişimlerimiz devam ediyor." dedi.

7 kişini yaralandığı kaza sonrası başta Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar olmak üzere, Çankırı milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu’nu, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan’ı bilgilendirdiğini söyleyen Başkan Hasan Sopacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu da bilgilendirerek konuyu kendisine aktardığını ifade etti.

Başkan Sopacı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Bakanımız Çerkeş’i ve bu yolu çok iyi bildiğini, bu konuda yolun projelendirildiğini ve imkanlar ölçüsünde ihalesinin ilerleyen süreçte yapılacağını belirttiler. Yolun Karga köyü bölümünde pazar günü yaşanan kaza sonrası incelemelerde bulunan Karayolları 15. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan, yolun bu kısmındaki revize çalışmalarının Bakan bey tarafından talimatlandırıldığını ve acil olarak yapılacağını bildirdi.

cerkes-kargi-koyu-karayolu-resim-02.jpg

Konunun Grup Başkanvekilimiz Muhammed Emin Akbaşoğlu ,İl Başkanımız Koray Erdoğan tarafından yakından takip edildiği ve ivedilikle çözüm için takipçisi olduklarını bildirdiler. Kazalarda yaralanan, öncelikle evladımız, canımız Mutlu Aşağıyayla olmak üzere tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar."

İHALE 2 KEZ İPTAL EDİLMİŞ!

Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın işaret ettiği karayolu ile ilgili geçtiğimiz aylarda aralıklı olarak iki ihalenin gerçekleştirildiği ve 2017 yılında yapılan ihalelerin de 'görülmeyen bir el' tarafından kısa aralıklarla iptal edildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler