Çerkeş'e 50 milyon liralık yatırım müjdesi

Çerkeş'e 50 milyon liralık yatırım müjdesi

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Global Diesel Otomotiv Teknolojileri Şirketi'nin Organize Sanayi Bölgesi'nde 7 bin 500 m2'lik bir alanda 50 milyon TL'lik bir yatırım yaparak 100 kişiye istihdam sağlayacağı müjdesini verdi.

ÇANKIRI'nın her geçen gün büyüyen ve gelişen ilçesi Çerkeş Organize Sanayi bölgesine 50 milyon TL'lik bir yatırım ile 100 kişiye istihdam sağlanacak... İki yıl içerisinde hizmete girecek olan yatırım için İstanbul'da faaliyet gösteren Global Diesel Otomotiv Teknolojileri Şirketi yetkilisi Mustafa Cımbaroğlu ile Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı bugün karşılıklı olarak ilk imzaları attılar.

"50 MİLYON TL'LİK BİR YATIRIM PLANLAMASI YAPILDI"

İmza sonrası Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Belediye Başkanı Hasan Sopacı; "Halen İstanbul'da faaliyetini sürdüren Global Diesel Otomotiv Teknolojileri şirketi, diesel yakıt püskürtme sistemlerinin yedek parça üretimlerini Çerkeş Organize Sanayimizde kendilerine tahsis edilen 7 bin 500 m2'lik alanda gerçekleştirecekler. Bununla ilgili inşaat yapı ruhsatını bugün imzaladık. Yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayacak olan tesis için 50 milyon TL'lik bir yatırım planlaması yapıldı ve firma 2 yıl içerisinde burada faaliyete geçecek" dedi.

"HEDEFİMİZ ÇANKIRI'MIZI BÜYÜTMEK"

Başkan Sopacı sözlerini "Bütün gayretimiz doğduğumuz, büyüdüğümüz ve halen yaşadığımız Çankırı'mızı büyütmek için Çerkeş'e yatırımcı getirme adına ter akıtıyoruz. Öncelikli hedefimiz Çankırı'mızı büyütmek, gençlerimizin gurbet ellerde iş aramalarına son vermek" şeklinde tamamladı.

global-diesel-imza-mustafa-cimbaroglu-resim-00.jpg

cerkes-organize-sanayi-cankiri-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler