Devlet Tiyatroları 5 Ocak'ta Çerkeş'te sahne alacak

Devlet Tiyatroları 5 Ocak'ta Çerkeş'te sahne alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, Çerkeş ilçesinde hizmete giren Belediye Kültür Merkezi'nde, "Vatan Yahut Namık Kemal" adlı oyunu 5 Şubat Pazartesi günü saat 19:00'da tiyatroseverlere ücretsiz olarak sahneleyecek.

ÇANKIRI'nın her geçen gün giderek "cazip ilçesi" haline gelen Çerkeş'te, Belediye Kültür Merkezi'ndeki Kültürel etkinlikleri, Devlet Tiyatroları'nın ilk kez perdelerini açmasıyla başlıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Vatan Yahut Namık Kemal" adlı oyunu 5 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 19:00’da Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi'nde 18 yaş üzeri yetişkin grubu için sahnelenecek. İlk gösterime özel olarak, bu oyun izleyicilere ücretsiz olarak sunulacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları bundan sonra da farklı oyunlar ile belirli periyotlarda Çerkeş'te sahne almaya devam edecek.

"ÇOK AMAÇLI BİR KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRDIK"

Belediye Başkanı Hasan Sopacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemize halkımızın beğenisini kazanan çok amaçlı bir Kültür Merkezi kazandırdık. Kültür merkezimizde daha önce başlatmış olduğumuz sinema, gösteri türü sanat etkinliklerine tiyatro ile devam edeceğiz. Kültür Merkezimizin tiyatro sahnesi, seslendirme ve aydınlatma donanımı bu düzeyde temsiller verilebilecek kapasitededir." dedi.

"İLÇEMİZ KÜLTÜR DÜNYASI ADINA BÜYÜK BİR ADIMDIR"

Başkan Sopacı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde birçok ilçede olmayan tiyatro seyretme ayrıcalığına artık ilçemiz sanatseverleri kavuşacak. Bu belki Dünya tiyatro sanatı açısından küçük bir adım ama ilçemiz kültür dünyası adına büyük bir adımdır. Sadece altyapı çalışmalarıyla ve ilçemizi güzelleştirme faaliyetleri ile değil aynı zamanda sosyal etkinlikler alanında da faaliyetlerimizi artırma çabası içerisindeyiz. Yetişkinlerimize, gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik kültür sanat etkinliklerimizi sürdürmeye ve insana yatırım yapmaya devam edeceğiz. İlçemizin ve bölgemizin kültür hayatına ciddi katkıda bulunacağını ümit ettiğim Devlet Tiyatroları ilçemize hayırlı olsun."

vatan-yahut-namik-kemal-afis-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler