Eğitim dediğin öğretmensiz olur!

Eğitim dediğin 'öğretmensiz' olur!

Özellikle başta Merkez olmak üzere Ilgaz ve Çerkeş'teki öğretmen açığı derslerin boş geçmesine neden oluyor...

Çankırı'da ilk ve orta öğretimde öğretmen açığı giderek büyüyor. Yaşanan sorunun çözümü konusunda başta siyasiler olmak üzere bürokratların da elleri kolları bağlı.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre başta Çankırı Merkez olmak üzere Ilgaz ve Çerkeş'te kendisini önemli ölçüde hissettiren öğretmen açığının nasıl ve kimler tarafından giderileceği ise özellikle eğitim camiasında merak konusu.

ILGAZ'DA AÇIK GİDEREK BÜYÜYOR

Ilgaz ilçesinde bugün itibariyle ilk ve orta dereceli okullarda öğretmen açığı 70 dolayında. Anadolu Lisesinde matematik derslerinin boş geçtiğini belirten öğrenci velileri "Çocuklarımız bu yıl üniversite sınavlarına girecek ancak okulda matematik dersleri boş geçiyor" derken yaşanan durumun vehametini ortaya koyuyorlardı.

ÇERKEŞ'TE ÖĞRETMEN AÇIĞI 30 DOLAYINDA

Çerkeş ilçesinde de öğretmen açığı kendisini hissettiriyor. Haber Merkezimizin elde ettiği bilgilere göre ilçede öğretmen açığının 30 dolayında olduğu öğrenildi.

Özellikle sınıf öğretmenliği kadrolarının da açılmaması ve yeni öğretmen atamalarının gerçekleştirilememesi yaşanan sıkıntının önümüzdeki dönemde de sürmesine vesile olacak.

ÇANKIRI'DA YAŞANAN BU DURUMUN SORUMLUSU KİM?

Sözcü18 Haber Merkezi Çankırı Merkez olmak üzere bazı ilçelerde yaşanan öğretmen açığının iki yıldır kendisini belirgin olarak hissettirdiğine dikkat çeken deneyimli bir eğitimci "İlimizde yaşanan öğretmen açığının öncelikli sorumlusu 23. Dönem Çankırı Milletvekili sayın Nurettin Akman'dır. Neden derseniz, daha önce 'zorunlu hizmet bölgesi' olarak yer alan Çankırı ili, milletvekili sayesinde bu kapsamdan çıkartıldı ve yeni karar çerçevesinde çok sayıda öğretmen Çankırı'dan başka illere tayin yaptırdı. Çankırı'nın yeniden 'zorunlu hizmet bölgesi' olarak listeye girmesi gerekir ki yaşanan sorun ortadan kalksın" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler