Eldivan Belediye Başkanı Lafcı da 'mazbata'sını aldı

Eldivan Belediye Başkanı Lafcı da 'mazbata'sını aldı

Eldivan Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına MHP'nin yaptığı itiraz YSK tarafından karara bağlandıktan sonra AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Mustafa Lafcı, mazbatasını bugün aldı.

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi'nin yaptığı son itirazla birlikte Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 12 Nisan Cuma günü yaptığı toplantıdan çıkan kararla Çankırı'nın Eldivan ilçesinde seçim sonuçları AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Lafcı'nın zaferi ile sonuçlanmış oldu.

Başkan Lafcı, bugün ikinci 5 yıllık görev süresini tescilleyen mazbatasını aldı. Mazbatayı aldıktan sonra Sözcü18'e konuşan Lafcı; "Eldivanlı hemşehrilerimizin teveccühleriyle ikinci kez belediye başkanlığına seçilmiş olmamla birlikte, 31 Mart gecesinden bu yana geçen stresli süre bugün nihayet sonuçlandı. Önümüzdeki 5 yılda Eldivan'a hakettiği hizmeti verebilmenin gayretiyle çalışacak ve seçmenlerimizin önce üyesi olduğum partime sonra da şahsıma olan güvenlerini boşa çıkarmayacağım" dedi.

lafci-eldivan-mazbata-cankiri-resim-02.jpg

NE OLMUŞTU?

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçları bazı seçim bölgelerinde tartışmaları da beraberinde getirmiş ve Eldivan'da yapılan seçim sonrasında yapılan sayım sonuçlarında AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Lafcı 820 oyla yarışı önde tamamlarken MHP'nin Belediye Başkan adayı Alpaslan Aşlar 802 oyla ikinci sırada yeralmıştı.

MUSTAFA LAFCI, ÖNCE 7 OYLA KAZANDI SONRA 2 OYLA KAYBETTİ! SONRA 18 OYLA İKİNCİ KEZ KAZANDI!

Sayımlar tamamlandıktan sonra AK Parti adayı Mustafa Lafcı 7 oyla kazanan taraf olmuş, MHP sonuca itiraz etmişti. Oylar tekrar sayılmış, bu kez MHP adayı Alpaslan Aşlar 2 oy farkla seçimi kazanan taraf olmuştu. Açıklanan sonuca AK Parti tarafı itiraz etmiş, yapılan üçüncü sayımda AK Parti adayı Mustafa Lafcı 18 oyla tekrar 'başkan adayı' olarak açıklanmıştı..

Aradaki fark tekrar 18 oy olunca MHP, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ederek oyların yeniden sayılmasını istemiş, İlçe Seçim Kurulu da 'gerek yok' şeklinde karar verince, MHP kanadı bu kez itirazı İl Seçim Kurulu'na taşımıştı.

SON KARARI YSK VERDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 12 Nisan Cuma günü saat 15:00'te siyasi partilerin itirazlarını görüşmek üzere toplanmış, MHP'nin Şabanözü, Eldivan ve Orta ilçeleri için YSK'ya yaptığı olağanüstü itiraz reddedilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler