Fikret Tatlıcı: 10 yılda Çankırıda neler değişti?

Fikret Tatlıcı: 10 yılda Çankırı'da neler değişti?

CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ülke ekonomisinin gün geçtikçe kötüye gittiğini ileri süren Tatlıcı, “Vatandaşlarımıza gelecek endişesi aşılanırken, sosyallik tamamen unutturuldu” dedi.

AKP iktidarında Çankırı’nın sönük bir kent haline getirildiğini öne süren CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, belediye çalışmaları üzerinden iktidara yüklendi. Belediye çalışmalarının yeterli olmadığını dile getiren Tatlıcı, “Bir tane yeşil alan, bir tane sosyal alanımız yok. Yollarımız mahvolmuş durumda. Kanalizasyon, alt yapı, bunların hiç biri çözüme kavuşturulmamış. Çankırı’nın temel sorunları hala aynı. Gelen misafirlerimize gezdirdiğimiz 2 alan var. Birisi Çamaşırhane, birisi Araştırma Merkezi. Yapılan hizmetlere karşı değiliz, ama Allah aşkına bir düşünün, bunca yıl o koltukta oturuyorsun ve hala yaptığın 2 eserle övünüyorsun. Vatandaşlarımız kendisi karar versin 10 yılda Çankırı’da neler değişti?” ifadelerini kullandı.
 
Muhalefetin sessiz kaldığı yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Tatlıcı, “Biz tek başımıza bir yere kadar mücadele edebiliyoruz. Bizim yanımızda muhalefet yapan başka kimse kalmadı. Medya, iktidarın elinde. Bizim konuşmalarımız haber bile olmuyor. Çankırı’daki STK’lar sesini çıkarmıyor. STK’ların amacı, yapılmayanları söylemek ve bu konuda iktidar yetkililerini uyarmaktır, ama Çankırı’da bu böyle değil. Gelin bir araya gelelim, bir platform oluşturalım, sıkıntıları dile getirelim diyoruz, buna da yanaşmıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
Vatandaşların tüm olumsuzlukları kendilerine mal ettiğini ifade eden Tatlıcı, vatandaşların iktidardan hesap sorması gerektiğini kaydetti.
 
Dini ve milli bayramların sönük bir havada kutlandığını da hatırlatan Tatlıcı, “Ben vali olsam, yapacağım etkinliklerle o stadı hınca hınç doldururum. Gidiyoruz bayramda bakıyoruz, 100 – 150 kişi var. İleriki yıllarda bu sayı daha da azalacak diye düşünüyorum. Çünkü kutlama programlarının içeriği bomboş. Eskiden bayramlarda o stat dolardı, hatta vatandaşlarımız tellerin arkasından coşkuya eşlik ederdi” şeklinde konuştu.
 
Karatekin Üniversitesi’nde devam eden çalışmalara da değinen Tatlıcı, CHP olarak Çankırı’ya yapılacak tüm hizmetleri desteklediklerini ifade etti. Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile Karatekin üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş arasında devam eden tartışmaların Çankırı’ya zarar vereceğini dile getiren Tatlıcı, “Orada gözle görülen çalışmalar var ki, bunu kimin yaptığı hiç önemli değil. Önemli olan Çankırı’ya yapılmış olması. Çankırı’ya bir çivi çakanın arkasında durmaya çalışıyoruz. Bu anlamda rektör hocaya her zaman destek verdik ve vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ı da eleştiren Başkan Tatlıcı, “Festivallerle, şenliklerle bir yıl tamamlandı.  Eğlencelerde vatandaşlarla birlikte olundu, ama zor günlerinde yanında olunmadı. Yani vatandaşlara tek günlük mutluluk yaşatılıyor ”ifadelerini kulandı. (Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler