Filiz Grup mera avında!

'Filiz Grup' mera avında!

Çerkeş'te süt inekçiliği üzerine yatırım yapan Filiz Grup, ilçeye bağlı Karga köyünün 387 dönümlük merasına da talip...

Milletvekili Hüseyin Filiz ve kardeşi Yüksel Filiz'e ait 'Filiz Grup' Çerkeş'e bağlı Karga köyünün 387 dönümlük mera arazisine talip. Bölgede Dağçukurören ve Kiremitçi köyü meralarını Haziran 2011'de kiralayan milletvekilinin, Mart ayında da aynı bölgede 60 dönümlük bir alanı Filiz Grup bünyesine geçirdiği öğrenildi.

26 Nisan günü yapılacak ihale öncesi, meraları ellerinden alınacak Karga köylüler sosyal paylaşım sitesi Facebook'da biraraya gelerek seslerini duyurma gayreti içerisine girdiler.
 
Edinilen bilgilere göre, ihaleye bir hafta kala meralarının kiralanacağını öğrenen Karga köylüleri başta muhtarları Tahir Değirmenci ile birlikte çalmadık kapı bırakmadılar.
 
MUHTAR DEĞİRMENCİ: MİLLETVEKİLİ SÖZ VERMİŞTİ AMA...
Sözcü18'e konuşan köy muhtarı Değirmenci "Sayın milletvekili ile yaptığımız görüşmelerde 'Mevcut tel örgülerin dışına çıkmayacağım.' demişti. Bizler de kendisine bu taleplerinden vazgeçmesini, bölge insanının huzur istediğini ifade ettik. O da söz vermişti. Ancak yaşanan gelişmeler böyle olmadı. Bu topraklarda memleketin çoluk çocuğu ekmek yiyor. Biz de gerekli yerlere 'itiraz' dilekçeleri verdik." dedi.
 
Mera ihalesi ile ilgili olarak Karga köyü sakinlerinin Facebook'daki feryadına kulak verelim:
 
"Köyüm satılıyor Türkiyem duy sesimi. Değerli başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkatine. Çankırı ili Çerkeş ilçesi Karga köyü olarak mera olarak kullanılan köy arazilerimiz Çankırı milletvekilimiz Hüseyin Filiz ve Çankırı valiliği ile birlikte Maliye'ye geçirilin ordan da milli emlak tarafından açık artırmalı olarak ihaleye çıkmıştır. Alıcı olarak da sayın vekilimizin bünyesinde bulunan Filiz Gurup başvuru yapmıştır. Soruyorum şimdi sayın başbakanım üç beş karış toprağımız var onu da vekilimiz elimizden alıyor. Biz ne yapalım dağa çıkıp eşkiyalık mı yapalım?"
 
cankiri-cerkes-duysesimi-koyumsatiliyor-sozcu-resim-041.jpg
 
 
26 NİSAN'DA YAPILACAK İHALE'NİN AYRINTILARI
Milli Emlak’a devredilen 387 dönümlük arazini ihalesi 26 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek.
 
5 yıllığına kiraya verilecek 387 dönüm arazinin ihale açılış fiyatı 37.600 lira.
 
Sözü edilen arazi ise  çiftliğin Karakabak Köyü tarafından başlayıp tepedeki su deposunun altlarına kadar uzanan sırttaki düzlük araziyi kapsamakta. İhaleyi alan şahıs ya da firma, 5 yıllık süre bitiminde, muhatabı ile yeniden masaya oturarak süreyi 49 yıllık yapma şansına sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler