FLAŞ! Borsa seçimi arap saçı!

FLAŞ! Borsa seçimi arap saçı!

Çankırı Ticaret Borsası seçiminin sonucunu hakim belirleyecek...

Bugün yapılan Çankırı Ticaret Borsası seçiminin sonucu İlçe Seçim Kurulu'nun kararına kaldı.

Saat 17.00'de sona eren oy verme işleminde; 113 delege oy kullanırken, adaylardan Hüsnü Ünal'a 56, Oğuz Ak'a 56 oy çıktı. 1 oy da geçersiz sayıldı.

Ortaya çıkan sonuçla ilgili yapılacak açıklama merakla beklenirken, Merkez İlçe Seçim Kurulu kararını önümüzdeki dakikalarda açıklayacak.

OĞUZ AK SONUCUN BELİRLENMESİ YÖNÜNDE İTİRAZDA BULUNDU
Sözcü18 Haber Merkezi'nin Ticaret Borsası binasından elde ettiği son dakika bilgisine göre başkan adaylarından Oğuz Ak'ın avukatları aracılığı ile İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunduğu öğrenildi.

HÜSNÜ ÜNAL: SONUCU KUR'A BELİRLEYEBİLİR
Seçimler sonrasında Sözcü18 Haber Merkezine konuşan Hüsnü Ünal "Bir geçersiz olmak üzere geriye kalan oylarda 56-56 eşitlik sağlandı. Bir oya da itirazımız var. Oy kullanan arkadaş işvereninin haberi olmadan oy kullanmış. Son kararı ilçe seçim kurulu hakimi verecek. Belki de hakimin huzurunda kura çekimi gerçekleşecek. Süreç devam ediyor" dedi.

OĞUZ AK: SANDIK KURULU BASKI ALTINA ALINDI
Yaşanan gelişmeleri Sözcü18'e değerlendiren başkan adayı Oğuz Ak "Ortaya çıkan sonuca baktığımızda durum biraz karışık. Hüsnü Beyin listesinde yer alan 3 isme itiraz ettik. Çünkü bu isimlerin seçilme hakları mevcut değil. Bununla birlikte Kızılırmak Çeltik Birliği'nin 3 yetkilisi mevcut. Birincisi imza sirküleri ile gelerek oyunu kullandı. Daha sonra bir başkası Ticaret Odası kaydı ile oy kullanmak istedi. Sandıktan çıkan eşit oylar sonrasında İlçe Seçim Kurulu görevlisi sonucu kur'a ile belirleyecekken dışarıdan yapılan müdahale ile bu uygulamadan vazgeçti. İlçe Seçim Kurulu hakiminin vereceği kararı bekleyeceğiz." dedi.

Başkan adayı Oğuz Ak'ın verdiği bilgiler üzerine harekete geçen Sözcü18 Haber Merkezi, Hüsnü Ünal'ın listesinde yer alan Hayrettin Ağvan, Rüstem Kızmaz ve Mehmet Köleş'in Borsa üyeliklerinin iki yıldan az olduğu ve 'seçilme' haklarının bulunmadığı bilgisine ulaştı. 

Başkan adayı Oğuz Ak "Hüsnü Ünal'ın bu isimleri listesinde göstermesi nedeniyle seçim pusulasının geçersiz olması ve aldığı 56 oyun iptal edilmesi gerekir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
44 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler