FLAŞ! Polis Gezi Parkına girdi!

FLAŞ! Polis Gezi Parkı'na girdi!

Ve Başbakan'ın talimatı şu saatlerde yerine getiriliyor.

Taksim'de polisten uyarı: Değerli vatandaşlar, yapmakta olduğunuz kanunsuz işgal eylemine son verin ve dağılın. Polis bu uyarısının ardından eylemlerin 19. gününde müdahaleye başladı
 
Polis, "Grup dağılmadığı takdirde zor kullanılarak dağıtılacaktır. Size yaptığımız son uyarılar. Yaptığınız işgal eylemine son verin" anonsu yaptı.
 
Gezi Parkı eylemlerinin 19. gününde Taksim Meydanı, 20.30 itibarıyla hareketlendi. Polis, Gezi Parkı eylemcilerine dağılmalarına yönelik anons yaptı. Meydan'da bekleyen göstericiler dağılmayınca 20.50 sularında polis müdahalesi başladı.
 
Polis anonslarında "Grup dağılmadığı takdirde zor kullanılarak dağıtılacaktır. Size yaptığımız son uyarılar. Yaptığınız işgal eylemine son verin" ifadeleri kullandı. Polisin anonslarına Gezi Parkı merdivenleri ve meydan çevresinde biriken kalabalık yuhalayarak tepki gösterdi.
 
Polis ilk anonsundan sonra yaklaşık yarım saat bekledi. Ardından biber gazı ve tazyikli suyla müdahale başladı.
 
Meydan, müdahalenin ardından büyük ölçüde boşaldı. Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin bekleyişleri sürüyor.
 
Polis 21.00 itibarıyla TOMA'ları Gezi Parkı'na yöneltti. Polis ekipleri de Gezi Parkı'na girdi. Polis, parktaki bayrak ve flamaları topluyor.
 
İstiklal Caddesi'ne yönelen bir başka polis grubu da buradaki tedbirlerini artırdı. Biber gazı ve tazyikli suyla İstiklal Caddesi girişinde de müdahalede bulunuluyor.
 
bm0skhzcuaaroie.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler