FLAŞ! TSKdan cinsel taciz açıklaması!

FLAŞ! TSK'dan 'cinsel taciz' açıklaması!

Genelkurmay Başkanlı, cinsel tacizle suçlanan askeri personelin orduyla ilişiğinin kesildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, cinsel tacizle suçlanan askeri personelin orduyla ilişiğinin kesildiğini ve bunun üzerine görevsizlik kararı veren askeri mahkemenin de dava dosyasını İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdiğini bildirdi.
 
Genelkurmay Başkanlığı, TSK’nın son dönemdeki faaliyetleri ve basında gündeme gelen haberlere ilişkin toplu açıklama yaptı. Genelkurmay, bir askeri personel hakkında yapılan şikâyetler konusundaki açıklamasında; Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli bir askeri personel hakkında, 24 Aralık 2012 tarihinde yapılan şikâyetler üzerine suç dosyası tanzim edildiğini, 24 Ocak 2013 tarihinde de Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesince anılan personelin tutuklanmasına karar verildiğini bildirdi. 
 
Genelkurmay Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda; cinsel saldırı ve cinsel taciz suçları işlediği iddiasıyla hakkında dava açılan personelin 8 Nisan 2013 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiğinin kesildiğini bildirdi. Bunun üzerine Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesince hakkında görevsizlik verilen kişinin dava dosyasının İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildiği bildirildi. 
 
HUDUT KOMUTANI SURİYE’DE ÇEVRİLEN
TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI KAÇAKÇILARA HİTAP ETTİ 
 
Genelkurmay Başkanlığı 26 Temmuz günü bir televizyon kanalında düzenlenen programda konuşmacı tarafından yapılan iddianın incelendiğini de belirterek, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
 
“1’inci Hudut Alayı Şimşek Hudut Karakolu sorumluluk sahasında kaçakçılık faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yaşanması üzerine bölgede kaçakçılığı engellemek maksadıyla; 13 kilometre uzunluğunda 2x2 metrelik bir hendek açılmış, 1,2 kilometre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde perde beton duvar yapılmış, bölge personel ve zırhlı araçlarla takviye edilmiştir. Alınan bu tedbirler, bölgede kaçakçılık faaliyeti yapan şahıslar üzerinde olumsuz etki yaratmıştır. 
 
Anılan bölgede; 23 Temmuz 2013 tarihinde bir vatandaşımız, 25 Temmuz 2013 tarihinde ise Suriye uyruklu bir şahıs Türkiye’den Suriye’ye araçla geçmeye çalışırken açılan uyarı ateşleri neticesinde yaralı olarak ele geçirilmiştir. 
 
25 Temmuz 2013 tarihinde, istihbarat kaynaklarından alınan bilgi neticesinde Tahtalı, Doğançay ve Duruca köylerinden kaçakçılık yapan bazı şahısların Şimşek Hudut Karakolu bölgesinde toplanarak olay çıkaracakları bilgisi alınmıştır. 
 
Bunun üzerine, bölgede toplanan 150-200 kişilik bir grup, zırhlı araçlarla ve mevcut personelle kontrol altına alınmış, kendilerine 1’inci Hudut Alay Komutanı tarafından konuşma yapılmış, toplanan kalabalık yapılan konuşma neticesinde olaysız bir şekilde dağılmıştır. 
 
Olaya sebebiyet veren şahıslar Suriye tarafından gelen şahıslar olmayıp, vatandaşlarımızdır. Bu şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler