Gelecekle ilgili ilk toplantı İstanbulda yapıldı

Gelecekle ilgili ilk toplantı İstanbul'da yapıldı

"Çankırı Geleceğini Planlıyor"un İstanbul ayağında gerçekleşen toplantı büyük ilgi gördü.

Çankırı Valiliği, Çankırı Dernekleri Federasyonu ve Çankırı Vakfı tarafından organize edilen "Çankırı Geleceğini Planlıyor" sempozyumunun ilk ayağı İstanbul - Ataşehir'de gerçekleşti..

Özlem Ilgaz Özdemiroğlu'nun objektifinden
"Çankırı Geleceğini Planlıyor" İstanbul toplantısı ile
ilgili fotoğraflar için - TIKLA

Ataşehir'deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde düzenlenen "Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu"na, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı milletvekili İdris Şahin, CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, eski bakanlardan Nurettin Ok ve Nevzat Ayaz İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can, İstanbul Platform Başkanı Vahap Yartaş, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, 22. Dönem Çankırı milletvekili Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali, TZOB Yönetim Kurulu üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli ile başta Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan olmak üzere ilçe belediye başkanları, Çankırı Valiliğine bağlı Şube Müdürleri ve sanatçı Turgay Başyayla ile çok sayıda davetli katıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, hedeflerinin Çankırı'yı Türkiye'nin ilk 20 ili arasına sokmak olduğunu belirtti. Çankırı Vakfı Başkanı Harmandar ise, belediyenin kaldırdığı dünya ikincisi ve Avrupa Şampiyonu milli atlet Süreyya Ayhan'ın heykelini geri istediklerini söyledi.

Divan heyeti oluşturulmasının ardından program protokol konuşmalarıyla devam etti. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışarak Çankırı'nın çözüm bekleyen çok sayıda sorununa el birliğiyle aşmaya çalışacaklarını kaydetti.

İstanbul'da Çankırı adına ilk kez bu derecede büyük bir organizasyon düzenlendiğine dikkat çeken Özcan, "Misyonumuz hür türlü imkanımızı kullanarak Çankırı'nın gelir ve istihdamını arttırmaktır. Çankırımızı Türkiye'de ilk 20 il arasında görmek istiyoruz. Gayretimiz bu yönde olacaktır. 2010 yılı verilerine göre göç oranı binde -4 olmuştur. Bunu arttırmaya çalışacağız. Yıllarca üniversite isteğimizi dile getirdik. Bu talep 2007'de karşılık buldu. Çankırı Karateke Üniversitesi kuruldu. 7 bin öğrencisi olan bu üniversitemiz, Çankırı'mıza kalkınma yolunda hız vermiştir" dedi.

EŞREF HARMANDAR: HEYKELİN TEKRAR YERİNE
KONULMASINI İSTİYORUZ

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar da yaptğı konuşmanın ardından Milli Atlet Süreyya Ayhan'ın kaldırılan heykelinden sözetti. Harmandar, "Milli Atlet Süreyya Ayhan'ın heykeli kaldırıldı. Çankırılı olarak bu heykelin tekrar yerine konulmasını istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise konuşmasının ardından heykelle ilgili olarak, "Bu heykel belediye meclisi kararıyla kaldırıldı. Zaten heykel de yıpranmıştı. Süreyya Ayhan'a hiç benzemiyordu. Yeri de uygun değildi. Biz gelen taleplere göre mecliste karar alarak Çankırılı diğer milli sporcularla birlikte Süreyya Ayhan'ın da heykelini uygun görülen bir yere dikeriz" dedi.

ÇANKIRI, İSTANBUL'A TAŞINDI

Sözcü18 Haber Merkezinin toplantı ile ilgili olarak elde ettiği bilgiler arasında dikkat çekeni; Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı'da nöbetçi 3 kaymakam bırakarak bir vali yardımcısı, tüm şube müdürleri, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı olmak üzere stk temsilcilerini yerel basından da bazı isimlerle birlikte İstanbul'a götürdü.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de beraberinde geniş bir belediye yönetim kadrosu ile İstanbul'daki toplantıda bulundu.

Toplantıya başta Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan olmak üzere, Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı, Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, Bayramören Belediye Başkanı Özen, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar ve Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altuntop sempozyumu izleyenler arasındaydı.

BUGÜN TOPBAŞ VE MUTLU ZİYARET EDİLECEK

Dün yapılan toplantıda Çankırı ekonomisinin dünü bugünü ve yarını, teşvik uygulamaları ile kentin tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerine yönelik yatırımlarını ele alınacağı sunumlar ve konuşmalar yapılacak. Sempozyumda ayrıca Çankırı'nın sosyo-kültürel potansiyeli ile ilgili görüşlere de yer verilecek.

Sempozyumun ikinci gününde Çankırı'dan gelen katılımcılar ile birlikte Vakıf ve ÇANDEF temsilcileri Vali Vahdettin Özcan başkanlığında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret edecekler.

BAKANLAR ORTADA YOKTU!

Sempozyum komitesinin daha önceki açıklamaları doğrultusunda etkinliğe katılacakları açıklanan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın toplantıya katılmamaları şaşkınlık yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler