Gençlerbirliği'nin Çankırılı efsane kalecisi Selçuk Çakmaklı vefat etti

Gençlerbirliği'nin Çankırılı efsane kalecisi Selçuk Çakmaklı vefat etti

Türk futboluna "Köylü Selçuk" lakabıyla damgasını vuran ve Gençlerbirliği'nin kalesini aralıksız 16 yıl koruyan Çankırılı Selçuk Çakmaklı dün Ankara'da vefat etti..

Başkent'in güzide kulübü Gençlerbirliği'nin unutulmaz file bekçilerinden Çankırılı Selçuk Çakmaklı dün gece Ankara'da vefat etti. 1958-1974 yılları arasında hiç yedek kalmadan Gençlerbirliği'nin kalesini 16 yıl başarıyla koruyan ve forma giydiği 337 maçla kırmızı-siyahlı formayı en çok giymiş ikinci futbolcu olan Selçuk Çakmaklı, nam-ı diğer 'Köylü Selçuk'un vefat haberini kızı Ferda Çakmaklıoğlu sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

"Bu satırları yazacağımı hiç düşünmezdim ne zormuş sana veda etmek biricik atam babam. Sadece bizim değil bütün arkadaşlarımızın da babasıydın hepimizin başı sağolsun. Karşıyaka mezarlığında saat 14:00-14:30 ebediyete uğurlayacağız öğle namazından sonra. Diğer meleklerimizin yanına. Mekanın cennet olsun canım babam."

İşte o paylaşım:

selcuk-cakmakli-vefat-resim-02.jpg

Gençlerbirliği'nin en uzun süre gol yemeyen kalecisi Selçuk Çakmaklı

Gençlerbirliği kulübünün 1. lig tarihi boyunca en uzun süre gol yemeyen kalecisi "Köylü Selçuk" lakaplı Selçuk Çakmaklı. Selçuk Çakmaklı tam 526 dakika kalesini gole kapatmayı başardı.

Rekorun gerçekleştiği 6 maçın 5'inde gol yemeyen Selçuk Çakmaklı'nın rekoruna, 1965-1966 sezonunun 9. maçı olan Altay maçının 76. dakikasında Aytekin Erhanoğlu son verdi.

Metin Yılmaz'ın kaleminden
Selçuk Çakmaklı ya da nam-ı diğer 'Köylü Selçuk' - TIKLA

genclerbirligi-68-69-sezonu-selcuk-cakmakli-resim-02.jpg

1968/69 1. Lig futbol sezonunu 10'uncu sırada tamamlayan Başkent temsilcisi Gençlerbirliği. Takımın Teknik Direktörü Yüksel Doğanay. "Köylü Selçuk" lakaplı Selçuk Çakmaklı da kadroda yer alan futbolcular arasında.

Soldan sağa (Ayaktakiler) Ekrem Günalp, Çetin Güler, Hayrettin Endersert, Cevdet Özköksal, Tevfik Kutlay ve Selçuk Çakmaklı
Oturanlar: Zeynel Soyuer, İsmet Karasu, Tevfik Gülcan, Burhan Tözer, Faik Şentaşlar

GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ'NDEN PAYLAŞIM

Selçuk Çakmaklı'nın vefatı sonrası Gençlerbirliği Kulübü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu cümleler yeraldı:

"Kulübümüzün efsane kalecilerinden 'Köylü' Selçuk lakaplı Selçuk Çakmaklı'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.
Merhuma Allah'tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler