Gökçek, Zaytung haberini gerçek sandı!

Gökçek, Zaytung haberini gerçek sandı!

Güncel konularla ilgili mizahi haberlerin paylaşıldığı bir internet sitesindeki haberi gerçek sanan Melih Gökçek, aslı olmayan bu haberi Twitter'daki takipçileri ile paylaştı.

Mizahi haber sitesi Zaytung'un yaptığı haberi gerçek sanan Melih Gökçek, “Gezi Parkı’ndaki marjinal örgütlerin çadırlarından çıkan vahşet planları” adı altında paylaşımlarda bulundu.
 
Söz konusu sitede yayınlanan haberde, direnişçilerin çadırlarından Atom Bombasının nasıl yapıldığını anlatan dökümanların çıktığı söyleniyordu. Yaptığı paylaşımı desteklemek amacıyla atom bobası planlarının yer aldığı eski bir gazete sayfasını delil olarak gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gezi Parkı’ndaki 'marjinal grupların' çadırlarında atom bombası hazırlığı yaptığına gerçekten inanmış gibi görünüyor.
 
Bir süre sonra yaptığı hatanın farkına varan Gökçek, paylaşmış olduğu tweet'i hemen silme yoluna gitti ancak iş işten geçmişti çoktan. Gökçek'in attığı tweet'in ekran görüntülerini alan takipçileri sayesinde olay, oldukça kısa bir süre içerisinde sosyal medyada da yayıldı. Gökçek, aslında Zaytung'un ağına düşen ilk siyasetçi değil. Önceki günlerde de Zaytung haberlerini ciddiye alan İstanbul Valisi Mutlu da sosyal medyada paylaşılan bir haberin doğruluğunu araştırmadan provakatör olduğunu iddia ederek Zaytung'un haberlerini değerlendirmeye almıştı. İşte Gökçek'in Twitter'dan paylaştığı o haber;
 
fft16_mf1504722.jpeg
 
Melih Gökçek, çıkan haberler üzerine Twitter'dan çok sert tepki gösterdi.
 
melihgokcek-zaytung-sozcu-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler