Güreş Federasyonu Başkanı Erdoğan Karaali'yi harcadı

Güreş Federasyonu Başkanı Erdoğan Karaali'yi harcadı

Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü Erdoğan Karaali'yi gerçek olmayan bir olayı 'olmuş' gibi göstererek görevden aldı.

TÜRKİYE Güreş Federasyonu, 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda müsabaka anında mindere giriş yapmasından dolayı Dünya Güreş Birliği Disiplin Kurulu tarafından 2 ay ceza alan Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü Erdoğan Karaali'yi görevden aldı.

Alınan bilgiye göre, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen şampiyonada 97 kilo finalinden sonra hakeme saldırdığı gerekçesiyle Dünya Güreş Birliği Disiplin Kurulu, Erdoğan Karaali'ye 2 ay men, Türkiye Güreş Federasyonu'na ise 500 İsviçre Frangı para cezası verdi.

Bu gelişme üzerine Güreş Federasyonu, "Sporda şiddet ve doping konularında sıfır tolerans" ilkesi doğrultusunda benzer sorunların tekrar etmemesi adına Erdoğan Karaali'nin görevine son verdi.

SÖZCÜ18 HABER MERKEZİ ERDOĞAN KARAALİ'YE ULAŞTI

Yaşanan son dakika gelişmesine paralel olarak görevden alınan Erdoğan Karaali'ye ulaştık. Karaali; "Görevden alınmama gerekçe olarak Tiran'da düzenlenen şampiyonada hakeme saldırdığım iddia ediliyor! Orada böylesi bir durum yaşanmadı. Bu sözlerim Dünya Güreş Birliği'nin hakkımda verdiği karar metninde de açıkça ifade ediliyor. Ben orada mindere çıktım ve masa hakemlerine doğru bir yürümem var. Bu durum görüntülerle de sabit. Görevden alınma gerekçem çok belden aşağı bir durum! Bunu sayın Federasyon Başkanı'na yakıştıramadım. Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar. Önümüzdeki saatlerde geniş bir 'basın açıklaması' yaparak gerçekleri kamuoyu ile paylaşacağım" dedi.

DÜNYA GÜREŞ BİRLİĞİ'NİN KULLANMADIĞI 'SALDIRI' İFADESİNİ
TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU KULLANDI VE...

ERDOĞAN KARAALİ: BEN MİNDERE GİRMESEYDİM TAKIM HALİNDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİ

23-29 Ekim tarihleri arasında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gerçekleştirilen U23 Dünya Güreş Şampiyonası'nda yaşanan olayla ilgili olarak Sözcü18'e konuşan Erdoğan Karaali; "Şampiyonada 97 kg'da altın madalya için Rus sporcu ile milli güreşçimiz Mustafa Olgun arasında yapılan final müsabakasında bizim güreşçimize 2 puan verilmesi gerekirken, 1 puan verildi. Güreşçimiz karşılaşmayı 4-3'lük bir skorla kaybederek altın madalyayı kaçırınca agresifleşti! Minder amiri sporcumuza kart gösterecekti! Gösterilecek kart takım puanımızın eksilmesine ve dolayısıyla ilk kez yaşayacağımız 'dünya şampiyonluğu'nun kaçırılmasına neden olacaktı... Ben, şahıma verilecek cezayı göze alarak mindere girdim! Ve benim bu davranışımla güreşçimize 'kart' gösterilmedi ve takım puanımızda kayıp yaşanmadı. Benim ceza almam Türkiye'nin şampiyonluğunu engellemedi" dedi.

arnavutluk-u23-sampiyon-resim-02.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler