İmarda yapılan değişiklikler askıya çıkıyor

İmar'da yapılan değişiklikler askıya çıkıyor

İller Bankasınca ihaleye çıkarılan ve çalışmaları tamamlanan yeni Çankırı imar planı 5 Kasım'da askıya çıkıyor.

Yaklaşık iki yıl önce İller Bankası tarafından ihaleye çıkarılan Çankırı’nın yeni imar planı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yapılan imar değişiklikleri ile ilgili yeni düzenlemeler 5 Kasım tarihinde askıya çıkarılacak.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre ihaleyi kazanan firmanın yapmış olduğu çalışmaların taslak hali Çankırı Belediye Meclisi İmar Komisyonunda yapılan toplantılarda incelendi ve MHP’li üyelerin yaklaşık 50 değişikliğe itiraz ettikleri öğrenildi.

İmar Komisyonunda ortaya konulan 8-10 maddelik gerekçelerle “düzeltilmesi” amacıyla değişiklikleri gerçekleştiren yüklenici kuruma verilen yeni planla ilgili son karar önümüzdeki günlerde şekillenecek.

Ekim ayı başında yapılan Belediye Meclis toplantısında konuyla ilgili gündem maddesinin oylanmasında “şerh” koyan MHP grubunun taleplerini alan Çankırı Belediyesi ve planı yapan yüklenici firmanın hangi düzeyde ve ne oranda değişikliğe gideceği şimdiden merak ediliyor.

Yeni imar planının son halinin 5 Kasım 2011’de askıya çıkacağı öğrenildi.

AK PARTİ İL YÖNETİMİNDEN BAZI İSİMLER ŞİMDİDEN GÜNDEMDE

Çankırı şehir imar planlarında yapılan değişikliklerle kendilerine ve yakın çevrelerine “rant” sağlama gayreti ve düşüncesinde olan Ak Parti İl yönetiminden bazı isimlerin siyasi kulislerde fazlaca zikredildiği gelen bilgiler arasında.

Siyasi kulislerdeki fısıltılara bakacak olursak “Şehir imar planlarını yapan şirketin Ankara’daki ofisi, başta Belediye Başkanı İrfan Dinç ve İl Başkanı Salim Çivitcioğlu tarafından oldukça sık ziyaret edildiğini” aktarabiliriz.

Kurban Bayramı ile birlikte askıya çıkacak olan yeni şehir imar planının Çankırı’da siyasi arenada hayli gürültü koparacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler