İzmir'de Çankırılılar 'kahvaltı buluşması'nda biraraya geldiler

İzmir'de Çankırılılar 'kahvaltı buluşması'nda biraraya geldiler

İzmir’de yaşayan Çankırılılar, 3 Şubat Cumartesi günü Çiğli Anemon Otel’de düzenlenen keyifli bir kahvaltı etkinliğinde buluştu.

İZMİR Çankırılılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin üyeleri, geride bıraktığımız Cumartesi günü Çiğli Anemon Otel'de 'kahvaltı buluşması'nı gerçekleştirdi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan pandemi süreci nedeniyle hem şahsen ve hem de Dernek etkinliği ile buluşamayan Çankırılılar bu buluşmada oldukça neşeli ve heyecanlıydı. Kahvaltıya birbirinden değerli konuklar ve Çankırılılar katıldı.

İzmir Çankırılılar Derneği'nin 'kahvaltılı buluşması'nda; Başta Derne Başkanı emekli albay Naci Karakuş yaptığı konuşmada; "Uzun aradan sonra tekrar beraber olabilmenin heyecanını yaşıyoruz. İzmir Çankırılılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak ilk geniş katılımlı etkinliğimizi TCDD Basmane Garı'nda gerçekleştirdik." dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu buluşmamızda Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.’cü yılını kutladık. Şehitlerimizi andık. Sizlerin gönüllü bağışlarıyla lokma döktürdük. Katılan değerli hemşehrilerimize ve İzmirliler'e 'sofranızda Çankırı tuzumuz olsun' diye tuzluklarla tuz dağıtımında bulunduk. İkinci büyük katılımlı etkinliğini yine sizlerin katılımıyla bugün gerçekleştiriyoruz.

Sizler gibi ben de hemşehrilerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyorum. Her üç Çankırılı'nın ikisi gurbettedir. İzmir'de sizler gurbette değilsiniz. Bir eile olarak birlik içindeyiz. Dernek gibi değil aile gibi Derneğimizi yürütme azmi ve kararlılığındayız. İyi günde kötü günde beraberiz. Etkinliklerimiz devam edecek.

Bugün buraya gelmek isteyip gelemeyen arkadaşlarımız üzülmesinler, etkinliklerimiz ve hemşehrilerimizle kucaklaşmamız devam edecektir. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum."

Başkan Karakuş'un ardından katılımcılar arasında bulunan 1984-1986 yıllarında Çankırı'da Valilik yapan Akın Gönen Çankırı tarihinden ve Çankırı insanının iyi yönlerinden bahsetti.

Halen İzmir'de Karşıyaka Kaymakamı olarak görev yapan Özkan Demir de söz alarak; "Çankırı insanı vatanına, milletine, bayrağına ve ailesine bağlıdır" dedi.

DAVETLİLER ARASINDA KİMLER YOKTU Kİ...

'Kahvaltılı buluşma'da; Çankırı'da 1984-1986 yıllarında Valilik yapan, 1991-1993 yıllarında Bakan Akın Gönen, Çankırılı Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Çankırı dostu Menemen Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Aydın ve İzmir'de Bölge İdare Mahkeme Başkanlığı yapan, emekli hakim Zeynel Ilıca, Gümüşhane, Muş İl Jandarma Alay Komutanlığı, Uşak il Jandarma Alay ve Garnizon Komutanlığı yapan emekli Jandarma Albay Fuat Kömürcü, Rusya Federasyonu İzmir Konsolosluğu Başdanışmanı Cahit Aguş, Aydın Çankırılılar Dernek Başkanı İsmail İzmirlioğlu, Emekli Karayolları Genel Müdürü Turgay Çimen, Birlik Sağlık Sendikası Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Birlik Sağlık Sendikası Şube Başkanı Berna Boran, Yerel Hizmetler Uzmanı Eski Sendika Genel Başkanı Mehmet Ali Kalafat, Doğa Dağcılık Kulüp Başkanı Av. Nusret Doğan, Çerkeş eski Belediye Başkanlarından Şükrü Tarhan, İş Bankası Ege Bölge Müdürü Göksel Karaaslan bulundu.

ozkan-demir-kaymakam-karsiyaka-resim-02.jpg
Çankırılı hemşehrilerini yalnız bırakmayan Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir...

Buluşmada; Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in gönderdiği Çankırı tuzu konuklara dağıtıldı ve benzer bir başka etkinlikte buluşma üzere toplantı sona erdi.

izmir-cankirililar-dernegi-kahvalti-resim-03.jpg
Aydın Çankırılılar Derneği Başkanı İsmail İzmirlioğlu (soldan ikinci) ve eşi de İzmir'deki 'kahvaltılı buluşma'da hemşehrileriyle birarada olmanın heyecanını yaşarken ev sahibi Dernek Başkanı Naci Karakuş ve eşi ile birlikte günün hatırasını için objektiflere poz verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler