Karsta feci kaza: 8 ölü

Kars'ta feci kaza: 8 ölü

Öğrenci servis aracı kamyonun altına girdi. 8 kişi hayatını kaybetti.

Kars'ta öğrenci taşıyan 39 DZ 036 plakalı Tugay Alkan (22) yönetimindeki öğrenci servisi, 5 yıldır süren duble yol çalışmaları nedeni ile tek şerit olarak kullanılan yolda 25 LE 242 plakalı Emrullah Kaba (40)'nın kullandığı kamyonun altına girdi. Kazada yaralanan 28 kişiden 8'i hayatını kaybetti. Yaralılardan 3'ünün durumunun daha ağır olduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde Kars'ın Sarıkamış ilçesini Karakurt'a ve Erzurum'a bağlayan yolun Mescitli köy mevkiinde yaşanan kazada, öğrenci taşıyan 39 DZ 36 plakalı Tugay Alkan yönetimindeki servis aracı, ormanlık bölgede yokuş çıkan 25 LE 242 plakalı Emrullah Kaba yönetimindeki kamyonu sollamaya çalıştı. Tek şerit olan yolda karşıdan gelen araca çarpmamak için manevra yaparken kamyonun altına girdi.

OLAY YERİ CAN PAZARINA DÖNDÜ

Yaşları 13 ile 16 arasında değişen öğrencilerden 8 tanesi öldü. Ölenlerden 4 öğrencinin kimliği belli oldu. Gökhan Özdemir, Osman  Özdemir, Göktuğ Kantik ile Berna Aktaş.

 Yaralanan 11 öğrenciden 5'i  Sarıkamış Devlet Hastanesine, 13'ü ise Kars Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, gazetecilere yaptığı açıklamada,  kazanın hemen ardından kısa sürede bölgeye giden jandarma ve sağlık ekiplerinin  olaya anında müdahale ettiklerini belirterek, “Çok üzücü bir kaza. Maalesef 8  kişiyi kaybettik. Allah rahmet etsin. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla  ilgili soruşturma sürüyor” diye konuştu.

Bu arada, Sarıkamış Devlet Hastanesinin önüne gelen öğrenciler ve yakınlarının fenalık geçirdiği görüldü.

(CİHAN) Fotoğraf: arşiv görüntüsü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler