Maaş için boşanan çift hapse mahkum oldu!

Maaş için boşanan çift hapse mahkum oldu!

Eşinin ölen babasından maaş alma düşüncesiyle gerçekleştirilen "hileli boşanma"ya mahkemeden şok ceza geldi.

Son yıllarda Çankırı'da artış gösteren "danışıklı boşanma" olaylarından bir yenisine mahkemeden şok ceza geldi.

Eşinin ölen babasından maaş alma düşüncesiyle boşanan iki çocuklu N.G-A.G çiftini "nitelikli dolandırıcılık" kapsamı altına alarak SGK avukatlarının ortaya koydukları delillerle davaya bakan, Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi 12 Nisan 2012 tarihinde sanıklara 2 yıl 6 ay hapis ve 30 bin 152 tl para cezası verdi.
 
SGK, MAAŞ İÇİN BOŞANAN 6 BİN ÇİFTİ YAKALADI 
 
Babası ya da annesi vefat eden çok sayıda kadın, yetim maaşı alabilmek için kâğıt üzerinde eşinden boşanıyor.
 
Ancak evlilik, fiilen devam ediyor. Bu durumun önüne geçmek için sahte boşanmalar, nitelikli dolandırıcılık kapsamına alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şu ana kadar 6 bin sahte boşanma vakasını ortaya çıkardı. 50 bin civarında kişinin de bu yolla haksız maaş aldığı tahmin ediliyor.
 
Benzer bir davada Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi de Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) 46 bin TL dolandıran çifti 5'er yıl olmak üzere toplam 10 yıl hapis ve 95 bin lira adli para cezasına çarptırdı.
 
En çok sahte boşanma olayı, emekli şehri olarak bilinen Zonguldak'ta görülüyor.
 
SUÇ; NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK KAPSAMINA ALINDI
 
Geçmiş yıllarda genellikle küçük cezalarla kurtulan bu kişiler artık daha büyük cezalarla karşı karşıya kalıyor. Eşiyle anlaşmalı olarak sahte boşananların tespiti sonrasında ölmüş olan baba veya annelerinden aldıkları maaşları kesiliyor. Daha önceden ödenmiş olan maaşlar da geriye dönük olarak faiziyle kurum tarafından tahsil ediliyor. Bugüne kadar binlerce sahte boşanmayı tespit eden denetmenler, sahte boşananları savcılıklara bildiriyor. Savcılıklarca açılan davalarda sahte boşanma eylemini gerçekleştiren sanıklara nitelikli dolandırıcılık suçlarından hapis ve adli para cezası veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler