Ömer Çendek yeniden başkan

Ömer Çendek yeniden başkan

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin Cumartesi günü yapılan 3. olağan genel kurul toplantısına ‘siyaset’ damga vurdu.

Haşim Uyanık Düğün Salonunda sabah 9:00’da başlaması planlanan genel kurul toplantısında üyelerin yoğun katılımı toplantının başlamasını 2 saat geciktirdi.

Toplantıya AKP İl Başkanı Salim Çivitçioğlu ve milletvekili adayı İdris Şahin, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, MHP İl Başkanı Ali Acıbunar, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kurt, MHP milletvekili Ahmet Bukan ve milletvekili adayı Şahin Eraslan, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Karadeniz ile çok sayıda oda temsilcisi katıldı.

Yeterli çoğunluğun sağlanmasının hemen ardından başlayan toplantının Divan Başkanlığını yapan Veteriner Hekim Hasan Sopacı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yaptı ve birliğin son 10 yıldır ciddi büyüme sağladığını ifade etti.

Birliğin, Bakanlığın ve Hükümetin verdiği destekle hızla büyüdüğünü söyleyen Sopacı, 12 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde meclise gidecek adaylara seslendi ve milletvekili olmaları durumunda birliğe destek verilmesini istedi.

Tarım ve hayvancılığın kişisel çıkarlara ve siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyen Divan Başkanı Hasan Sopacı, gelen konukları selamlarken, MHP İl ve İlçe Başkanı ile MHP milletvekili adayı Şahin Eraslan’ı anons etmedi.

Siyasi parti il başkanlarının salondan ayrılmaları sırasında tepkisini dile getiren MHP İl Başkanı Ali Acıbunar, olayı kınadığını açıkladı.

Divan Başkanı ise bu duruma karşılık ‘Yanlış anlamayın’ demekle yetindi.

ÖMER ÇENDEK YENİDEN BAŞKAN

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin Cumartesi günü yapılan 3. olağan genel kurul toplantısında yapılan seçimde Ömer Çendek, karşı listedeki Abdurrahman Gökmen ve ekibini 572 oyla ezdi.

590 üyenin oy kullandığı seçimde Ömer Çendek ve ekibi 572 oy alırken, Abdurrahman Gökmen ve ekibi 12 oyda kaldı. Kullanılan oyların 4’ü geçersiz, 2’si de boş sayıldı.

23 kişinin bulunduğu Abdurrahman Gökmen’in listesindeki 11 kişinin karşı listeye oy verdiği anlaşılan seçim sonucunda Ömer Çendek üyelerinin güvenini tazeledi ve yeniden başkan oldu.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler