Pelitözü'nde katı atıktan enerji üretme tesisi hizmete girdi

Pelitözü'nde katı atıktan enerji üretme tesisi hizmete girdi

Ankara yolu üzerinde katı atıktan enerji üretimi gerçekleştiren tesisin açılışına Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, AKP Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu ve Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen katıldı.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Aşağı Pelitözü Köyü, Ankara yolu üzerinde Yerel Yönetimler Çevre Hizmetleri Birliği ve Pelitözü Enerji Üretim A.Ş. girişimiyle kurulan Katı Atıktan Enerji Üretme tesisinin açılışına katıldı. 

Açılışa ayrıca AK Parti Grup Başkan Vekili, Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Yerel Yönetimler Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, birlik üyesi Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılışta Pelitözü Enerji Üretim A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Çetin, Birlik Başkanı Şakir Kaymak, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, AK Parti Grup Başkan Vekili M. Emin Akbaşoğlu ve Vali Abdullah Ayaz birer konuşma yaptılar. Açılış töreninde konuşan Vali Abdullah Ayaz, “Bizim genelde çöpleri değerlendirme yöntemimiz vahşi depolama usulü. Bundan sonra ilimizde vahşi depolama yönteminden vazgeçilecek. Bu tesis, çöpün ekonomiye kazandırılmasıyla hem belediyelerimizin hem milletimizin hem de memleketimizin fayda göreceği yüz ağartıcı bir tesis olacak. Tesisin bu günlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

ÇÖP DAĞLARI OLUŞMAYACAK, ELEKTRİK ÜRETİLECEK
Pelitözü Enerji Üretim A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Çetin ise yıllık 10 milyon 920 bin kilovat saat elektrik enerjisi üretimi yapılmasını hedeflediklerini belirterek, "Burada hem çöp dağları oluşturmayacağız hem de çöpten elektrik enerjisi üreterek, ülkemize maddi kaynak sağlayacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tesisin açılışı dualarla gerçekleştirildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler