Şabanözü ve Eldivan seçim sonuçlarına MHP'den itiraz

Şabanözü ve Eldivan seçim sonuçlarına MHP'den itiraz

Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçları ile ile ilgili Çankırı'da ilk itirazlar Şabanözü ve Eldivan sonuçlarına yapıldı. Her iki ilçede AK Parti adaylarının önde tamamladığı seçim sonuçlarına MHP itiraz etti...

31 MART Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçları bazı seçim bölgelerinde tartışmaları da beraberinde getirdi.

Dün akşam saat 17:00'de sandıkların açılmasıyla birlikte Eldivan'da yapılan sayım sonuçlarında AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Lafcı 820 oyla yarışı önde tamamlarken MHP'nin Belediye Başkan adayı Alpaslan Aşlar 802 oyla ikinci sırada yeraldı.

MUSTAFA LAFCI, ÖNCE 7 OYLA KAZANDI SONRA 2 OYLA KAYBETTİ! SONRA 18 OYLA İKİNCİ KEZ KAZANDI!

Sayımlar tamamlandıktan sonra AK Parti adayı Mustafa Lafcı 7 oyla kazanan taraf oldu. MHP sonuca itiraz etti. Oylar tekrar sayıldı MHP adayı Alpaslan Aşlar 2 oy farkla seçimi kazanan taraf oldu. Bu kez sonuca AK Parti tarafı itiraz etti. Üçüncü sayımda AK Parti adayı Mustafa Lafcı 18 oyla tekrar 'başkan adayı' olarak açıklandı.

Bu kez aradaki fark 18 oy olunca MHP, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ederek oyların yeniden sayılmasını istedi. İlçe Seçim Kurulu 'gerek yok' şeklinde karar verince, MHP kanadı bu kez itirazı İl Seçim Kurulu'na taşıdı.

İl Seçim Kurulu'nun bugün saat 18:00 dolaylarında konuyla ilgili müracaatı karara bağlaması bekleniyor...

İKİNCİ İTİRAZ ŞABANÖZÜ'NDEN GELDİ

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Şabanözü'nde gerçekleştirilen oy sayımı sonrasında AK Parti Belediye Başkan adayı Faik Özcan 2 bin 587 oyla seçimin galibi olarak açıklandı. MHP'nin Belediye Başkan adayı Ahmet Gümüş'e ait oyların 2 bin 520 olarak açıklanmasından sonra MHP kanadı İlçe Seçim Kurulu'na itiraz oyların yeniden sayılmasını talep etti.

Her iki itiraz da İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirilerek önümüzdeki saatlerde karara bağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler