Şahin Hollanda Parlamentosu AB Komisyonu Heyeti ile görüştü

Şahin Hollanda Parlamentosu AB Komisyonu Heyeti ile görüştü

Hac vazifesini yerine getirerek Pazar günü yurda dönen Milletvekili İdris Şahin, yoğun gündeme hızlı bir giriş yaptı.

AK Parti Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Av. İdris Şahin Alexander Pechtold başkanlığındaki Hollanda Parlamentosu Avrupa Birliği ile ilişkiler Komisyonu üyesi milletvekillerinden oluşan heyet ile TBMM’de görüştü. Heyette Pechtold’un yanısıra Hollanda Temsilciler Meclisi üyeleri Raymond Knops, Mark Verheijen, Marit Maij, Sharon Gesthuizen, Sybrand van Haersma Buma ve Pieter Omtzigt yer aldı. 
 
Anayasa Komisyonu toplantı salonunda geçen görüşmede Şahin yaptığı selamlama konuşmasında heyeti Türkiye’de ve TBMM’de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, toplantının devamında heyet üyesi milletvekillerinin özellikle yeni anayasa çalışmaları, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği ve AB ile müzakereler çerçevesinde yürütülen reform çalışmaları haknda yönelttikleri sorular ile ilgili olarak görüşlerini dile getirdi. 
 
Anayasa Komisyonu Başkan vekili Şahin, toplantının devamında heyet üyelerine Türkiye’de son yıllarda yaşanan olumlu gelişmelerin Avrupa’dan bakıldığında nasıl görüldüğünü ve Türkiye’nin AB’ye üyeliği hakkındaki görüşlerini sorma fırsatı buldu ve görüşme verimli bir fikir alışverişi sonrasında karşılıklı hediye teatisi ile sona erdi.
 
Milletvekili Şahin, Hollanda heyetine Çankırı’nın meşhur kaya tuzundan yapılma gece lambasını hediye ederken Çankırı’yı Türkiye’nin Tuz Başkenti olarak tanıtıp heyete tuzun faydaları hakkında bilgi verdi.
 
cankiri-kayatuzu-idrissahin-hollanda-sozcu-resim-09.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler