Selciden zehir zemberek açıklama

Selci'den zehir zemberek açıklama

Tüm Yerel Hizmet-Sen Çankırı Şube Başkanı Erol Selci'nin yazılı açıklaması hayli ses getirecek türden.

Çankırı İl Özel İdare çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesi konusunda İl Genel Meclisi'nde Vali Vahdettin Özcan'a yetki verilmemesi Çankırı gündeminde taraflarca yoğun olarak tartışılmaya devam ediyor.

Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen Çankırı Şube Başkanı Erol Selci konuyla ilgili olarak adeta zehir  zemberek bir yazılı açıklama yaptı. Selci açıklamasında "Kararın bu şekilde neticelenmesine etki edenleri, direk ya da dolaylı müdahillerini ve müdafilerini, gerek siyasetçi gerekse yönetici bazında tuzları kuru olup; küçük, basit, sinsi ve kurnaz hesaplar peşinde olanları da bir tarafta kendileri, karşılarında da kul hakkı olmak kaydıyla yüzleşmek üzere baş başa bırakıyoruz." dedi.

BAŞKAN SELCİ'NİN AÇIKLAMASI

"Değerli basın mensupları,

20 Yıldan beri üyelerine hizmet eden, Türk Yerel Hizmet-Sen kamu görevlilerimizin hak ve menfaatlerinin korunması ve ilerletilmesi, hür ve bağımsız bir biçimde refah içinde yaşaması dışında hiçbir gaye ve amacı yoktur. Kavgamız ekmek kavgasıdır, kavgamız rızk kavgasıdır, kavgamız geleceğimizin ve gelecek nesillerimizin nafakasının kavgasıdır.

Mücadelemiz, ortaya koyduğumuz yüreğimizle, kimseden esirgemediğimiz sevgimizle, her durum ve şartta birbirimize verdiğimiz destekle, güvenle ve bu uğurda feda ettiklerimizle anlam bulmakta ve değer kazanmaktadır.

Özkanoğlu ADOPEN'den Kampanya
Son gün 29 Şubat

Sendikal anlamda Türkiye Kamu-Sen’in kamu görevlilerinin sosyal, ekonomik, demokratik ve özlük hakları konusundaki kazanımları tüm kamu görevlilerimizin ve kamuoyunun bilgisi dâhilindedir.

Bizler; Grevli, toplu sözleşmeli, siyasete katılma hakkını da içeren, özgürlükçü sendikal haklarla donanmış, refah ücretine kavuşmuş, geleceğe umutla ve güvenle bakan bir kamu çalışanı profilinin peşindeyiz.

Derdimizde kavgamızda büyüktür. Ancak yüreğimiz daha büyüktür. 

Bu nedenle ne yandaşlıkla ne candaşlıkla işimiz olmaz. İlla taraf olmak gerekirse; şerefin, onurun, gururun, milletin tarafında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Örgütlü olduğumuz ve 77 çalışanın 62’sinin bizim sendikamıza üye olduğu il özel idaresinde, çalışanlarımıza yeni kazanımlar eklemek, yüzlerini bir nebze olsun güldürebilmek için toplu sözleşme yapmak amacımızı ortaya koyduk.

Sayın Valimiz sağ olsunlar, talebimizi olumlu karşıladılar.

Ancak hepinizin bildiği gibi toplu sözleşme yapmak için, İl Genel Meclisi’nin onayına ihtiyaç olmuştur.

Bu aşama da, İl Genel Meclis Başkanı, grup toplantılarında ve tek tek görüştüğümüz Meclis üyeleri son güne kadar memurlara yapılacak yardımlar konusunda toplu sözleşme yapılması için, Sayın Valimize yetki yönünde oy kullanacaklarına dair söz vermelerine rağmen son anda her ne olduysa, 10.02.2012 Cuma günü İl Genel Meclisi oturumunda yapılan oylamada 7 evet oyuna karşılık 19 red oyu çıkmış ve toplu sözleşme görüşmelerinin önü tıkanmıştır.

Üyelerimiz Özel İdareler ve belediyeler çalışanlarından oluşmakta olup yıllardır kamu çalışanlarının en az ücret alan memurlarından oluşmaktadır. Diğer kurumlar personellerine ek ders ödemesi, döner sermaye ödemesi, fazla mesai ödemesi ve ek tazminat adı altında çeşitli artı ödemelerde bulunmakta iken, özel idareler ve belediye çalışanları yıllardır görmezden gelinmiştir.

Süregelen bu haksızlığa Çankırı İl Genel Meclisinin son vermesi fırsatı varken bu fırsat ellerinin tersiyle itilmiştir.

Bizler sendika olarak, üyelerimiz başta olmak üzere, tüm kamu görevlilerinin daha iyi şartlar altında, açlık ve yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret aldığı, her çalışanın kendisi ve ailesinin insanca şartlarda yaşayabildiği bir standarda kavuşmasını arzuluyoruz.

Bu noktada birkaç gündür bazı kendini bilmez oluşumcukların da mal bulmuş mağribi misali sarıldığı bu olayı farklı mecralara çekmek, sendikacılığa ve memurlarımızın haklarına vurulacak en büyük darbedir.

Eğer, yapılan oylamada kamu yararı hiçe sayılmış, bir takım ucuz siyasi hesaplar peşine düşülmüşse, memurlarımıza yapılan bu haksızlık nasıl olsa kamuoyu vicdanında karşılığını bulacak, yapanlar siyaseten bunun bedeline katlanacaklardır.

Eğer bir kısım siyasetçilerle sendikacılar kol kola girmiş, en zor şartlar altında çalışan kesimlerden biri olan belediye il özel idaresi çalışanlarının, toplu sözleşme ile elde edecekleri hakları engellemeye çalışmışlarsa; bu onların haysiyetleriyle ilgili bir durum olup, ucuz hesaplar peşinde koşup, siyasi çıkar gözetip hak yiyenleri Yüce Yaradan’a havale ediyoruz.

Tüm bunlarla birlikte; Kararın bu şekilde neticelenmesine etki edenleri, direk ya da dolaylı müdahillerini ve müdafilerini, gerek siyasetçi gerekse yönetici bazında tuzları kuru olup; küçük, basit, sinsi ve kurnaz hesaplar peşinde olanları da bir tarafta kendileri, karşılarında da kul hakkı olmak kaydıyla yüzleşmek üzere baş başa bırakıyoruz.

Zira yerel basında ele alındığı üzere bunun bir sendikal çatışmalar neticesi olduğu kanaatinden tamamen uzakta olduğumuzu, bunun daha başka boyutlarının olduğu kanaatine hakimiz.

Oysa biz çalışanlarımızın hakkının egosal tatminlerin uzağında tutulması gerektiğine inanıyoruz ve alın terimizin karşılığını alabilmenin telaşı içerisindeyiz. 

Bu nedenle kamu görevlilerinin haklarını kim daha ileri götürüyorsa, ayrım yapmadan onlara teşekkür ederiz.

Yapılan bir oylamayı, siyasi çekişmelere bağlamanın, kişileri ve kurumları yıpratmanın bir anlamı yoktur.

İl Genel Meclisi’nde alınan karar, vatandaşlarımız ve çalışanlarımız arasında farklı yorumlara sebep olduysa; bir güvensizlik doğuruyorsa; bunu da bizlerin değil, bu kararı alanların ve bu kararı almaya sevkedenlerin düşünmesi ve değerlendirmesi gerekir.

Bilinmelidir ki demokrasi çok olanın az olan; güçlü olanın zayıf olan üzerinde tahakküm kurduğu bir yönetim şekli değildir.

Bu koltuklar, mevki ve makamlar gelip geçicidir.

Geride kalan, sizlerin bu görevleri ifa ederken ve o makamları işgal ederken ortaya koyduklarınızın vatandaş üzerinde ne şekilde yankı bulduğu olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Erol SELCİ

Türk Yerel Hizmet-Sen Çankırı Şube Başkanı"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler