Sözcü18e Çankırı İl Milli Eğitimden Tekzip

Sözcü18'e Çankırı İl Milli Eğitim'den 'Tekzip'

Sayfalarımızda yayımlanan ve geniş yankı uyandıran "Çankırı İl Milli Eğitim'deki icraat mahkeme duvarına tosladı!" başlıklı haberimize TEKZİP geldi.

Dün (25 Şubat 2013) bu sayfalardan yayımladığımız "Çankırı İl Milli Eğitim'deki icraat mahkeme duvarına tosladı!" başlıklı haberimize İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hukuk Bürosundan "Tekzip" geldi.

İsterseniz öncelikle haberimizle ilgili tarafımıza ulaşan "TEKZİP" metnini yayınlayalım. Sonrasında yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşalım. 
 
HABERİMİZLE İLGİLİ ÇANKIRI İL MEM'DEN "TEKZİP"
 
“Öncelikle internet sitenizdeki yazınızda; haber kaynağı olarak kullanılan Çankırı 1.Asliye Ceza Mahkemesi nezdinde görülen E:2012/346 sayılı davaya ilişkin “Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mahkeme kararına temyiz süresince itiraz etmediği” ifadesi doğru değildir. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Mahkeme kararı aleyhine Yargıtay nezdinde temyiz yoluna başvurulmuştur. 
 
5187 Sayılı Basın Kanunun “Yargıyı Etkileme” başlıklı 19/2.maddesinde “Görülmekte olan bir dava kesin kararla sonuçlanıncaya kadar, bu dava ile ilgili hâkim veya mahkeme işlemleri hakkında mütalaa yayımlayan kişiler hakkında da birinci fıkrada yer alan cezalar uygulanır..” hükmü yer almaktadır.
 
Yasa açık bir şekilde yayım yasağı getirdiğinden, yargıç ve mahkemelerin işlemlerini “ÖVÜCÜ” veya “KÖTÜLEYİCİ” nitelikteki her türlü mütalaanın yayınlanmasının yasak olduğunu kabul etmek gerekmektedir. Ayrıca haberde devam eden yargılama hakkında kesin kanılar oluşturacak nitelikte ifadeler kullanılmaktadır. Söz konusu durum, yayın ilkeleriyle bağdaşmadığı gibi; bahsi geçen ithamların hiçbir dayanağı olmamakla birlikte, tamamen gerçek dışı olup, soruşturmayı yürüten eğitim denetmenlerinin ve kurumumuzun kişilik haklarına saldırı niteliği taşımaktadır. 
 
Eğitim Denetmenleri mesleki statülerinin gerektirdiği saygınlığı, güven duygusunu ve tarafsızlığı zedeleyecek davranışlarda bulunmadıkları gibi, objektif kriterlere dayanarak soruşturmaları yürütmektedirler. Bu nedenle, kurumumuzu ve eğitim camiasını zor durumda bırakmaya yönelik bu habere karşı yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtiriz.
 
Kamuoyuna saygıyla arzolunur.
 
Çankırı Valiliği
İl Milli Eğitim Müdürlüğü”
 

"TEKZİP"LE İLGİLİ SÖZCÜ18'İN YORUMU

Haberimizin yayımlanmasından sonra yaşanan gelişmeler içerisinde elimize ulaşan "tekzip" metni ile ilgili Sözcü18.com hukuk danışmanlarının ortaya çıkardığı net soru: "Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü görülen davanın müdahili midir?" olmuştur. Bu sorunun yanıtını aradığımızda ise böyle bir durumun sözkonusu dahi olmadığı ortaya çıkmıştır.

Haber metninden de anlaşılacağı üzere; Öncelikli olarak davanın açılmasına ve sonrasında yaşanan olayların ana kaynağı "Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim denetmenleri" yani vatandaşın bildiği şekliyle "müfettişler"dir.

Mahkemenin öncelikli olarak "müfettişlerin ortaya koyduğu yazılı iddialar" sonrasında Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'nin "yargılama talebi" doğrultusunda açılan davada Çankırı 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Haberimizde "mahkeme kararının övülmesi ya da yerilmesi" sözkonusu dahi edilmemişken, "müfettişler" üzerinden Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaya koyduğu "hizmet anlayışı" kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Bilginize...

SÖZCÜ18 HABER MERKEZİ

"TEKZİP"e konu olan haberi okumak için - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler