Su kesintileri vatandaşı bıktırdı

Su kesintileri vatandaşı bıktırdı

Havaların da iyiden iyiye ısınması, suların da akmaması ile birlikte vatandaşın mağduriyeti bir kat daha fazla oluyor.

Çankırı şehir merkezinde son günlerde çeşitli bölgelerde patlayan su şebekesi bir yandan belediyeyi öbür yandan da vatandaşı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Son olarak günün ilk saatlerinde (02.00) şehrin alt kesimlerinde kesilen sular nedeniyle hafta sonunu evinde temizlik yaparak geçiren ev kadınları isyan noktasına kadar geldiler.

 Sözcü18 Haber Merkezine açılan sayısız telefonların ortak şikayeti “Habersiz şekilde kesilen sulardan dolayı yapmamız gereken işleri yapamadığımız gibi yaşanan aşırı sıcaklıklarla birlikte tüm vücut yapımız bozuldu” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdiler.

Hanımefendi bir okuyucumuz ise gönderdiği e-posta’da, cumartesi günü Çankırı Belediyesi’nin açılışını gerçekleştirdiği hanımlar lokalini gündeme getirerek “Bu boş şeylerle uğraşacağınıza suyu getir suyu.Hatta eski suyumuzu ver bize o da yeter tek aksın da....milleti kandırdığınız yetti. Artık tenezül bile etmiyorsunuz insanlara, suların kesileceği haberini anons etmeye. Hafta sonu ve sular yok ... Yuh sadece yuh ve Çankırı insanına bunlar müstahak, hakettikleri şekilde yönetiliyorlar... arada kaynayanlara yazık oluyor” diyerek belediye yönetimini eleştirdi.

Gece yarısı kesilen suyun pazar günü akşam saatlerinde arızanın giderilmesiyle şehre su verildiği öğrenildi.

 

ŞEHRİN ALTYAPISI İFLAS ETMİŞ DURUMDA

Özellikle Güldürcek’ten gelen suyun şehir merkezindeki dağıtımı için yapılan yeni depolarla, öncesi yapılmış depolar arasında yaşanan uyumsuzluk ve şehir şebekesinin tamamında yaşanan çürümüşlük son günlerde yaşanan arızaların temel kaynağı.

Hıdırlıktepe’ye yeni yapılan 4 bin tonluk su deposundan şehre verilen su basıncı ile Kale altındaki eski depodan verilen su basıncı arasındaki farklılık yaşanan arızaların önemli bir nedeni.

Belediye’ye bağlı ÇASKİ ekipleri özellikle Haziran ve Temmuz aylarında yoğun bir mesai göstermiş olmasına karşın şebekenin çürümüşlüğü de yaşanan sorunun adeta tuzu biberi oluyor.

 

ÇANKIRI İTFAİYESİ TANKERLERLE SU DAĞITIYOR

Öte yandan dün geceden bu yana yaşanan su sıkıntısı nedeniyle Çankırı Belediyesine bağlı İtfaiye Müdürlüğünün başta Çankırı Devlet Hastanesi olmak üzere, Cezaevi ve camilere tankerle su takviyesi yaparak yaşanan sıkıntıyı hafifletme amacıyla yoğun gayret gösteriyor.

Fotoğraf: arşiv görüntüsü

 

BAŞKAN DİNÇ'İN AÇIKLAMASI

Son dönemlerde artan su kesintileriyle alakalı olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, sorunun eskiyen su şebeke hattından kaynaklandığını söyledi. Belediye ekiplerinin yoğun çalışmasına rağmen kesintilerin önüne geçilemediğini söyleyen Başkan Dinç, önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan AB destekli alt yapı projesinin bitimine kadar su kesintilerinin yaşanacağını, ancak önemli noktalarda tedbir alınarak kesintileri olabildiğinde azaltacaklarını söyledi.
25 yıllık su şebeke hattının günümüz ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirten Başkan Dinç, “Borular eskimiş, her an bir yerden bir boru patlayacak diye bekliyoruz. Patlayan borulara anında müdahale ederek suların yeniden akmasını sağlıyoruz. Çeyrek asırlık borulardan ancak bu kadar cevap alabiliyoruz” dedi.
AB destekli alt yapı projesinde Eylül ayında müşavir firmanın çalışmalara başlayacağını ve tamamının 3 yılda bitirileceğini belirten Başkan Dinç, “Su kesintilerinden dolayı Çankırılı hemşehrilerimizden anlayış ve sabır bekliyoruz” diye konuştu. (Kaynak: Çankırı YeniGün gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler