TÜBİTAK'tan Çankırı TOBB Fen Lisesi'ne 'tokat' gibi yanıt!

TÜBİTAK'tan Çankırı TOBB Fen Lisesi'ne 'tokat' gibi yanıt!

Çankırı'da eğitimin düştüğü içler acısı hal her zeminde kendisini göstermeye devam ediyor! Son olarak Çankırı TOBB Fen Lisesi'nin TÜBİTAK'a gönderdiği 204 projeden sadece ve sadece 1 tanesi 'olur' alabildi...

Çankırı TOBB Fen Lisesi, TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda 204 proje ile Türkiye'de başvuru sayısında 2. sıraya yükselerek adeta bir "başarı hikayesi" yazdı. Tebrikler Çankırı TOBB Fen Lisesi! Bu muhteşem başarıdan sonra "acaba kaç proje kabul edildi?" diye sormak en doğal hakkımız değil mi?

TROMPETLERİ ÇALINIZ!

Sözcü18 Haber Merkezi; TÜBİTAK Çankırı TOBB Fen Lisesi tarafından kendisine sunulan 204 projeden sadece ve sadece 1 projeyi kabul ettiği bilgisine ulaştı. Evet, yanlış duymadınız, 203 proje (!) ön elemeyi dahi geçemedi. Böylesi bir sonuçtan sonra alkışlar Çankırı TOBB Fen Lisesi'ne gelebilir! Gerçekten elde edilen sonuç alkışlanacak bir başarı (!) ve tabir yerindeyse adeta bir mucize!

BAŞARININ SIRRI!

Böylesine muazzam bir başarının sırrı ne olabilir? Liyakat mi? Beceri mi? Yoksa siyasi ve ideolojik kaygılarla yapılan atamalar mı? Cevabı sizlere bırakmadan önce kendi düşüncemizi de paylaşmadan edemeyeceğiz:

- Bittabi her daim olduğu gibi yine 'liyakatsizlik'...

"BİLİMSEL ARAŞTIRMA" ADI ALTINDA 'RAKAM OYUNU'

204 projeyle göz boyamak, bilimsel araştırmaya mı yoksa rakam oyununa mı hizmet ediyor? Bilimsel merak mı, yoksa siyasi gösteriş mi ön planda? Bu soruların cevabını da sizlere ve işin sorumlularına bırakıyoruz.

SONUÇ

Çankırı TOBB Fen Lisesi'nin bu emsalsiz ve eşine ender rastlanan "başarısı" (!), Çankırı'da eğitime siyasetin nasıl karıştırıldığının ve liyakatsizliğin ne kadar vahim sonuçlara yol açtığının açık bir göstergesidir. Ortaya çıkan bu durum, eğitim camiasında ve özellikle öğrenci ve velileri arasında büyük bir üzüntü ve endişe yaratmıştır.

Beklentimiz bu talihsiz olayla birlikte, Çankırı'da eğitimin, mevcut yetkili ve etkililerden alınarak, gerçek eğitimcilere teslim edilmesidir...

Tabii ki bunu gerçekleştirecek olan da ne yazık ki mevcut siyasi yapıdır...

Meraklısına: Çankırı'da 'Milli Eğitim' ile ilgili 'olumsuz' haber sayımıza +1 daha ilave edebilirsiniz!!!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
54 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler