Vali Özcan görevi devraldı

Vali Özcan görevi devraldı

Çankırı'nın yeni valisi Vahdettin Özcan, dün itibariyle yeni görevine başladı.

Ağustos ayı kararnamesi ile Çankırı Valiliğine atanan Vahdettin Özcan dün Vali Vekili Haldun Aksalman’dan görevi devraldı.

Dün öğleden sonra saat 15.00’de Çankırı’ya gelerek görevine resmen başlayan Vali Özcan, Birlik Salonunda basın ve halkın katılımı ile bir basın toplantısı yaptı.

Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Hükümet Konağı önünde Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali İbrahim Savaş, Baro Başkanı Av.Erkan Köroğlu, Vali Yardımcıları Haldun Aksalman, İbrahim Şahin, Şerefnur Oktay, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Şakir Uslu, Askerlik Şube Başkanı Alb.Sinan Melül, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Valilik çalışanları ve Çankırı halkının katıldığı kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.
 
Şeref mangasını selamlayan Vali Özcan, Valilik makamına geçerek göreve başlama yazısını imzalayarak görevine başladı. Valilik Birlik Salonunda karşılamaya gelen konuklarla ve basın mensupları ile bir araya geldi.

vali-ilk-toplanti-resim-05.jpg
 
VE İLK AÇIKLAMA
 
“Sayın mesai arkadaşlarım, mıymetli basın mensupları ve çok değerli Çankırılı Hemşehrilerim” diye sözlerine başalayan Vali Özcan”Türkiye’mizin güzide illerinden biri olan Çankırı’ya  Vali olarak atanmaktan dolayı mutluluk ve gurur duymaktayım. Göreve başlamadan evvel birkaç hususu sizinle paylaşmak istiyorum.
 
Hizmette en önemli unsur sevmektir. İnsanımızı sevmek, hizmet şevki ve heyecanını arttırıcı en önemli etkendir. İnsanlarımızın temel hak ve özgürlükleri toplumsal hayatımızın temel ve vazgeçilmez değerlerinden biri olarak benimsenecektir.

AMAÇ, VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU
 
Çankırı’mızın gelişmesi ve öne çıkması temel hedefimiz olacaktır. Vatandaşlarımızın huzur ve refahını temin etmek açısından kanun ve hukuki kuralları göz ardı etmeden hizmet edilecek, ancak amaç vatandaşlarımızın mutluluğu olacaktır.
 
Şehirli, köylü, işsiz, çalışan, emekli, memur,  esnaf, işadamı, erkek, kadın, çocuk, engelli tüm Çankırılı insanımıza hizmet, en önemli vazifemizdir. Hizmette kalite ve etkinlik esas kılınacaktır.
 
Tüm yatırım ve kamu hizmetleri en yakından ve devamlı olarak takip edilecektir. Koordinasyon ve işbirliğine gerekli önem verilecek, modern yönetimin en önemli bir aracı olarak görülecektir. En etkili güç, bilgi ve onun sağladığı öz güvendir. Bunun bilincinde hareket edilecektir.

KENDİSİNİ GELİŞTİREN KAMU GÖREVLİLERİ
 
Özellikle kamu yönetiminde; karar vermeye ve uygulamalara katılma ve diğer hususlarda kendinin geliştiren kamu görevlileri en önemli unsur olarak bilinmelidir. Öncede görev yapmış, Çankırı’ya hizmet etmiş tüm meslektaşlarıma ve en son görev yapan Şemsettin Uzun Valime huzurlarınızda teşekkür ederi kendisine yeni yaşamında da mutluluklar temenni ederim.
 
Bu vesile ile tüm hemşehrilerime ve kamu görevlisi arkadaşlarıma sevgi, saygı ve muhabbetlerimizi sunar ve esenlikler dilerim.
 
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler